Bir büyük proje daha! Edirne'den Urfa'ya kadar...

Ankara-Niğde Otoyol Projesi için ihale tarihi açıklandı. Proje tamamlandığında Edirne'den Urfa'ya kesintisiz ulaşım sağlanması hedefleniyor.

Bir büyük proje daha! Edirne'den Urfa'ya kadar...
Bir büyük proje daha! Edirne'den Urfa'ya kadar...
GİRİŞ 29.12.2016 14:02 GÜNCELLEME 29.12.2016 14:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin önemli otoyol projeleri arasında yer alan Ankara Niğde Otoyolu, planlanana göre, Ankara Çevre Otoyolu’nun güneyinde bulunan Gölbaşı ilçesinden başlayacak. Otoyol, Niğde-Gölcük kavşağında ise sona erecek. Ankara Niğde Otoyolu tamamlandığında bağlantı otoyoluyla Kırşehir'e de ulaşılabilecek.

330 KİLOMETRELİK YOL

Ankara-Niğde Otoyol Projesi'nin ihalesi, 14 Nisan 2017'de Yap-İşlet-Devret modeliyle tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulüyle yapılması kararlaştırıldı. 330 kilometrelik Ankara-Niğde Otoyolu'nun yapılmasıyla Edirne'den Urfa'ya kesintisiz ulaşım sağlanması hedefleniyor.

İstekliler, geçici teminat tutarı 75 milyon lira olan ihale dosyasını 16 Ocak 2017 itibarıyla Karayolları Genel Müdürlüğünde ücretsiz görebilir.

YORUMLAR 5
  • safkan antalyali 7 yıl önce Şikayet Et
    Herşey yol değildir . Fabrika kurun da kendimiz üretim yapalim .dışa bağımlılık nasil bitecek
    Cevapla
  • horosan 34 7 yıl önce Şikayet Et
    Karayolu yaparak petrol babalarını sevindiriyoruz.Artık demiryollarına ağırlık vermemiz lazım.Yeteri kadar karayolu yaptık.Artık duble yht ve ht hatları yapmalıyız.
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar tekfen otoyol yılankale şantiyesinde iveco tamperli kamyon şoförüydüm yapılan otoyol 115 inci kilometreden direk devam edip,küçük mangıt köyü nün güneyinden devam edip,mustafa beyli kasabasının kuzeyinden,toprakkale ilçesine direk bağlanması lazımdı,ama menfaalar önce geldigi için otoyolu yumurtalık yoluna atlatmaları düz arazide şoförlerin ranpa çıkmasına vesile olan siyasi anlayışı kınıyorum.
    Cevapla
  • ERZURUMLU 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal ! yakışır Türkiyeme yol medeniyettir, çatlasın düşmanlar.
    Cevapla
  • tünelci hikmet 7 yıl önce Şikayet Et
    otoyolun yapılma sebeblerini de açıklasınlar bi. sağa sola para harcayana kadar şu üniversitelerin kalitesini artırsınlar. ilköğretimde tekli sisteme geçilecek adam akıllı okul yok, olan da 1000 m2 etrafı duvarlarla çevrili, sonra bebelere geniş düşünün deniyor, hapishane misali okullarda.Kampüs ilköğretim okulları yapılsın.o yollar zaten duble yol bildiğim kadarıyla.
    Cevapla