Atatürk Havalimanı için kademeli kapatma kararı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Atatürk Havalimanı'nın kapatılmasıyla ilgili bilgi verdi.

Atatürk Havalimanı için kademeli kapatma kararı
Atatürk Havalimanı için kademeli kapatma kararı
GİRİŞ 06.01.2017 17:17 GÜNCELLEME 06.01.2017 17:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

3. havalimanında yolcu hizmetlerinin faaliyete geçmesiyle Atatürk Havalimanı'nın kademeli olarak kapatılması planlanıyor. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanı çalışmaları hakkında bilgi vererek, "1,5-2 ayda bir ziyaret ediyorum. Bugün yüzde 40'lar mertebesinde inşaatın gerçekleşmesi. Yaklaşık 22 bin 500 arkadaşla birlikte üç vardiya çalışılıyor. Yazın bu sayı 30 bine çıkacak. Hedef 2018 ilk çeyrekte birinci fazı açmak. Umduğumuz gibi hızlı ilerliyor. Bulunduğu coğrafya zor" dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI'NIN DURUMU

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pistin inşaatının sürdüğünü belirten Bakan Arslan, "Yeni İstanbul Havalimanı'nın uçuş koridoru Atatürk Havalimanı ile aynı. Yolcu hizmetleri anlamında açılış sonrası geçiş süreci bittikten sonra hizmet tamamen yeni havalimanından verilecek. Yangın, sağlık gibi uçaklar hariç tamamen İstanbul'a hizmet edecek yeni bir alan olacak. Net olan bir şey var ki, Atatürk Havalimanı ile yeni havalimanı birbirine alternatif değil. Atatürk Havalimanı, kademeli olarak kapatılacak" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • FURKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar tamamen kapatılsa ne olacak şuanda yapılan havalimanı atatürk havalimanının tam tamına 3 katı daha açık yazmak gerekirse 3 tane atatürk havalimanı demek sizin hesabınıza göre İSTANBULA 2.-3.-4. HAVALİMANI YAPILIYOR
    Cevapla
  • marvetos 7 yıl önce Şikayet Et
    demekki 3. havaalanı diye bişey yok. yani ist de 3 havalimanı olmayacak.
    Cevapla
  • doritos 7 yıl önce Şikayet Et
    iyice okuduk. kademeli kapatma, uçuş sayısının gittikçe azaltılarak en nihayetinde kapanması değil mi? marvetos haklı
    Cevapla
  • Türkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    tamamen kapatılmayacak iyi oku
    Cevapla