Bakan Arslan'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretinin mahkemeye taşınmasını değerlendirdi.

Bakan Arslan'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması
Bakan Arslan'dan Osmangazi Köprüsü açıklaması
GİRİŞ 14.01.2017 10:40 GÜNCELLEME 14.01.2017 10:40
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Arslan, Osman Gazi Köprüsü geçiş ücretinde indirimi konusunun İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) tarafından tahkime götürülmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, söz konusu köprünün yapılma amacının insana hizmet etmek olduğunu söyledi.

İDO'YA 'NİYE BU ADIMLARI ATIYORSUNUZ' DEMEDİK

Köprünün dolaylı etkilerinin ise bölgenin ekonomisine, sanayisine ve kalkınmasına hizmet etmek olduğunu dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"İDO apayrı bir kuruluş, apayrı bir hizmet veriyor, verdikleri hizmete de saygı duyuyoruz. Biz, Osman Gazi Köprüsü'nü hizmete soktuğumuzda rekabet çerçevesinde onlar birtakım adımlar attılar. Biz onlara 'Niye bu adımları atıyorsunuz' demedik, saygı duyduk. Biz, özellikle insanların köprüyü kullanmasını artırmak, köprüyü kullanma alışkanlığını refleks haline getirmek adına ücreti düşürdük. Bunun birinci sebebi, elbette ki daha çok insanımız geçsin, daha fazla kullanılsın. Dolayısıyla daha az yakıt sarf etsin çünkü yakıt, kamu kaynağı, şahsın cebinden de çıksa milli servetten gidiyor. Çevreye karbondioksit salınımından dolayı olan zararlı etkileri azalsın. Yine insanımızın zamandan tasarrufu demek ülkemizin zamandan tasarrufu demek. Bu amaçla fiyatları düşürdük. Şu anda yaklaşık yüzde 30'luk körfezden giden araçlar, köprüye yönelmiş durumda."

BURSA'YA KADAR KESİNTİSİZ SEYAHAT

Arslan, köprünün devamında Gemlik-Bursa arasındaki otoyol kısmının tamamlandığını, bugünlerde açılışının yapılacağını ifade ederek, "Böylece Bursa'ya kadar kesintisiz hale getirmiş olacağız." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • hasan41 7 yıl önce Şikayet Et
    Fiyhat daha da düşmeli hem köprü fiyatı hem de ido hala pahalıdır.
    Cevapla
  • milllet 7 yıl önce Şikayet Et
    20-30 bin tl maaş alanlar için osmangazi köprüsü geçiş ücreti maaşının 1000 de 3 ü benim maaşımın 1000 de 3 ü 10 tl o zaman neymiş halka hizmet edeceksen 10 tl zengine geçiş kolaylığı diyorsan istediğin fiyatı yaz zaten geçecek.., halkımız bizi bu bakan abiler zor anlar ...
    Cevapla
  • MEMUR 7 yıl önce Şikayet Et
    bakanımız diyor ki ; köprü ile millet hem zamandan hemde yakıttan tasarruf ederek ülke ekonomisine katkı sağlayacak. o halde fiyatı daha aşağı çekin daha çok araba geçsin daha çok TÜRKİYE kazansın, değil mi yani?
    Cevapla
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    ido sözleşmeyi gerekçe göstererek bu davayı açtıgını söylüyor. birde o açıdan bakmak gerek
    Cevapla
  • KKB 7 yıl önce Şikayet Et
    karşısında rakip yok iken iyiydi ama
    Cevapla
  • bizniyeböyle olduk 7 yıl önce Şikayet Et
    tamamen plansızlık, hattı adamlara 800 milyon euro ya vermişin sene 2011, Türk ve yabancı ortak, adamlar kaz gelecek yerden parayı esirgememişler, sonra köprüyü yapıp adamların hattını sekteye uğratmışın, köprüden adam geçmeyince fiyatı düşürüp köprüyü kullanılabilir hale getirmişsin ama adamın işini sekteye uğratmışın, bir vatandaş olarak devleti haksız görüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle