Bakan açıkladı: Çok büyük firmalar var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale sürecine dair açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 25.01.2017 12:30 GÜNCELLEME 25.01.2017 16:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihale süreci ile ilgili açıklamada bulundu.

Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü ihalesi icin 24 firma şartname aldı. Neredeyse yarı yarıya yabancı, Türk firmalar var, Çinliler, Japonlar, Koreliler, İtalyanlar, gerek ülkemizde gerek yurt dışında iş yapmış çok büyük firmalar var.'' dedi.

4-5 grubun teklif vereceğini düşündüklerini, bu rakamın daha da artabileceğini ifade eden Arslan ''Yarın teklifleri alacağız.'' dedi.

'SON AŞAMAYA GELDİK'

Kanal İstanbul projesine de değinen Arslan, şunları söyledi:

 "Kanal İstanbul Projesi'nde şehircilik anlamında özellikle orman, sulak alanlar, tarım alanları ve etkileşen alanları da dikkate alarak 5 güzergahla ilgili çalışmayı son aşamaya getirdik."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Kullll. 7 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı uğurlu olsun bu işin mimarlarından Allah razı olsun
    Cevapla
  • bg turk dogukan 7 yıl önce Şikayet Et
    her iste biz dunyanin en iyisimiyiz ? tabi ki bu alanda dunyada buyuk isler yapmis insanlardan sirketlerden yardim ALINACAK , ki japonlarin is ahlaki da ortada , ama istersen depremde yerlebir olan binalari yapan firmalara ver ihaleyi bizimkiler yapsin , dussede kopru yine geceriz
    Cevapla
  • doğukan 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim koskoca şirketler duruyorken, ÇANAKKALE GEÇİLMEZ dediğimiz mübarek toprağımıza neden gavur ülkelerden teklif bekliyoruz.. niye bizim mühendisler bu ihaleyi yapamıyorlar.
    Cevapla
  • METİN 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden Türk firmaları körfezde ve Türki Cumhuriyetlerde ihale alıyor Birçok projeyi yükleniyorlar
    Cevapla