Beşiktaş'tan Karadeniz'e tünel geliyor

Maçka'da yapımına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor.

Beşiktaş'tan Karadeniz'e tünel geliyor
Beşiktaş'tan Karadeniz'e tünel geliyor
GİRİŞ 27.01.2017 16:59 GÜNCELLEME 27.01.2017 18:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Maçka'da yapımına başlanan karayolu tüneli, 3. Köprü’ye (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) ve Karadeniz’de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor.

BEŞİKTAŞ’TAN BAŞLIYOR, YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ'NE ULAŞIYOR 

Maçka Demokrasi Parkı’nın giriş kapısının karayolu tüneli inşası için çitlerle kapatılmasının ardından, projenin Beşiktaş’tan Sarıyer’e uzanan tünel projesinin ilk etabı olduğu ortaya çıktı. “Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri” olarak adlandırılan proje Mayıs 2016 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li üyelerin itirazları ile oyçokluğu ile kabul edilmişti.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 2015 yılı Faaliyet Raporu sunumunda bu hattaki tünelleri sıralayarak Ayazağa-Çayırbaşı ve Sarıyer-Zekeriyaköy Tünellerini de yapmaya başlayacaklarını açıklamıştı. Etüt çalışmaları devam eden projeye göre Beşiktaş’tan Sarıyer’e kadar aralıklı olarak yerüstünden de ilerleyen tünel hattı, Maden bölgesinden yeniden yer altına girerek Zekeriyaköy’ün altından geçiyor ve 3. Köprü’yle birleşerek yer üstüne çıkıyor. Hatta Karadeniz sahilinde yer alan Kumköy koyuna da çıkış veriliyor.

PROJENİN İLK AYAĞI MAÇKA PARKI 

Maçka Parkı’nın stadyuma bakan giriş kapısı çalışmaların başlaması için çitlerle kapatıldı. Projeye göre bu noktada yer altına giren yol, Bayıldım Caddesi'nin hizasınca ilerleyerek, Balmumcu’ya uzanacak. Yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda olacak bu tünelden 15 Temmuz Şehitleri köprüsüne çıkış verilecek. İBB’de duyurulan ve 6 Şubat'ta askıdan inecek imar planına göre Maçka Parkı’nın içinde herhangi bir inşaat faaliyeti yürütülüp yürütülmeyeceği belirtilmiyor. Öte yandan bu tünelin, Taksim Meydanı’nda yer altındaki tünellerle birleştirilmesi öngörülüyor.

TÜNELLER ARD ARDA DİZİLECEK 

Levazım’dan başlayacak bir diğer tünel ise Cendere yolu Ayazağa'dan Baltalimanı'na oradan da Çayırbaşı'na kadar uzanacak. Böylece Beşiktaş'tan Sarıyer'e zaman zaman yer üstünden olmak üzere kesintisiz ulaşım sağlanacak.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan şehrin altını deldiniz ya hu.Oldu olacak yer altı şehri de kuralım ve orada yaşayalım.Şaka şaka güzel olur inşallah ülkemize.
    Cevapla
  • reco 7 yıl önce Şikayet Et
    Sade tünel munelle olmaz, halkimiz bilnclenmesi lazim, is cikis saatleri, bütün isyerleri ile oturulup duzenlenmesi lazim herkez ayni saate ise baslamasin ayni saate paydos olmasin,bisiklet ile yolculuk tesfik edilsin, yukuslara cikis icin bisiklete özel yuruyen merdiven tarzi sistemler var, Avrupa gibi olalim, ne kadar az trafik okadar güzel yasanilir sehir, ama yinede ak parti iyi is yapiyor
    Cevapla
  • martli 7 yıl önce Şikayet Et
    ormanlik alanlari betonlastirmayin da ne yaparsaniz yapin
    Cevapla
  • Levent 7 yıl önce Şikayet Et
    muhteşem bir proje beşiktaş maslak hattında trafiğine kesin çözüm
    Cevapla
  • H.B.V 7 yıl önce Şikayet Et
    Ak Parti Türkiye için Çalıştıkca projeleri hayata geçirdikce Gezicilerde Hainlik,Nankörlük tavan yapıyor? Gezi parkı hainliği gibi bunada karşı çıkarlar! :))).
    Cevapla
  • Tayfur 7 yıl önce Şikayet Et
    diğer yorumlara bakınca hücresel fetö-pkk militanları burda da kendini belli ediyor zaten. inceden dokundurup bilinçaltı savaşı yapıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle