Bir kente daha hızlı tren geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kayseri’nin de en kısa zamanda yüksek hızlı tren ile tanışacağını söyledi.

Bir kente daha hızlı tren geliyor
Bir kente daha hızlı tren geliyor
GİRİŞ 28.01.2017 12:53 GÜNCELLEME 28.01.2017 12:53
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kayseri’ye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Kayseri Valiliği’ni ziyaret etti.

"KAYSERİ EN KISA ZAMANDA YÜKSEK HIZLI TREN İLE TANIŞACAK"

Dünyanın, Türkiye’ye gıpta ile baktığını söyleyen Arslan, Kayseri’nin de en kısa zamanda yüksek hızlı tren ile tanışacağını kaydetti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, şunları söyledi: “Geçmişte projeler konuşulduğunda dede ‘ben görür müyüm?’ demiyordu. Dede, ‘Torunum görür mü?’ diyordu. AK parti ile bunlar değişti. Artık fikri ortaya koymakla sonucunu görmek arasındaki mesafeler kısaldı. Dünya bizi gıpta ile izliyor. Dünyanın 8’inci, Avrupa’nın yüksek hızlı tren hattına sahip 6’ıncı ülkesiyiz. Çok başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Kayseri bizimi için önemlidir. Dolayısıyla Ankara’dan Kayseri’ye hatta İstanbul’dan Kayseri’ye insanlarımızı seyahat edebilmesi için 250 kilometre saatlik hıza sahip yüksek hızlı trenimizin Kayseri’ye gelmesi konusu hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın daha önce verdikleri sözler çerçevesinde takip ettiğimiz bir konudur. 1/5000’lik haritalara işlenmesi ve sondaj çalışmaları şuanda devam ediyor. İnşallah Temmuz ayına kadar biz bütün bu projeleri ve sondaj çalışmalarını bitireceğiz. Bu yılın 2’inci yarısında da yapım ihalesine çıkacağız. Böylece yüksek hızlı treni artık rüya olmaktan çıkarıp inşallah birkaç yıl içerisinde bitirip İstanbul’dan Kayseri’ye yüksek hızlı tren ile seyahat ettiğimiz yeni bir ulaşım türüne de hep beraber kavuşmuş olacağız. Bu projenin öneminin farkındayız.”

YORUMLAR 3
  • recep 7 yıl önce Şikayet Et
    hızlı tren her yere gelmeli
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyy değerli milletin vekilleri, bu yenilikler sadece Kayseri,Bursa,Eskişehir içinmi geçerli, neden Karadeniz taraflarına doğru uzanmıyorsunuz, neden Samsun'a hızlı tren hattı yok... saygılarımla
    Cevapla
  • Ali can 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben kütahyada yaşıyorum Hızlı tren hattı üzerinde bulunan il olarak tüm kütahya millet vekilleri söz verdi. Ama fiyasko
    Cevapla