Taksim'e 3 katlı tünel! Tarih belli oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Taksim'e yapılması planlanan '3 katlı tünel' ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Taksim'e 3 katlı tünel! Tarih belli oldu
Taksim'e 3 katlı tünel! Tarih belli oldu
GİRİŞ 10.02.2017 17:13 GÜNCELLEME 10.02.2017 17:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Arslan "En uygun teklifi veren firmaya etüt ve projelerini hazırlatacağız, bu sene sonunda da bitirip, yapım ihalesine çıkmış olacağız" dedi.

CNR Boat Show-11. Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı VIP açılış töreni Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla gerçekleşti.

TAKSİM'E 3 KATLI TÜNEL İHALESİ BU SENE YAPILACAK

Bakan Ahmet Arslan açılış töreninin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Arslan "Bir gazetecinin Taksim'e yapılacak 3 katlı tünel projesinde ne aşamaya gelindi?" şeklindeki sorusu üzerine, "Projeyi Bakanlık olarak çok önemsiyoruz. Hem raylı sistemin olduğu, hem karayolunun, taşıtların geçeceği bir tünel olacak. Bu, yaklaşık 10 ayrı raylı sistemle entegre olan, günde 1,5 milyon yolcunun karşıdan karşıya geçeceği, entegre olduğu raylı sistemlerle günde 6,5 milyon insana hizmet edecek bir proje. İhale sürecini başlatmıştık, ön yeterlilikleri belirledik ve bu kapsamda 15 Şubat'ta mali teklifleri alacağız. En uygun teklifi veren firmaya etüt ve projelerini hazırlatacağız, bu sene sonunda da bitirip, yapım ihalesine çıkmış olacağız" şeklinde yanıtladı.

ÖTV VE KDV İNDİRİMİ

Bakan Arslan, yatlar, kotralar, tekneler ve gezinti gemilerinde uygulanacak KDV'nin yüzde 1'e indirilmesi ve ÖTV oranının sıfırlanmasına gösterilen tepkileri nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine, yapılan çalışmaların piyasanın canlandırması ve insanların hayatının kolaylaştırılması, ekonominin canlandırılması adına yapıldığının belirterek şunları kaydetti:

"Denizcilik sektöründe yapılan çalışmalar kapsamında, özellikle Türk sahipli teknelere yabancı bayrak çekiliyor. Bunun da sebebi şu; başka bayrakların kolaylıkları var. orada kolaylık olunca vergileri ve gelirleri oraya gidiyor, istihdam orada oluşuyor. Halbuki onun yerine biz getirdiğimiz düzenleme ve kolaylıkla yaklaşık 6 bin tane yabancı bayrak çeken Türk sahipli teknenin Türk bayrağına geçmesini, böylece de bütün iş ve işlemlerinin Türkiye'de yapılmasını, oluşturduğu katma değerin de Türkiye'de kalmasını sağlayacağız, insanların konuya böyle bakması lazım. Kolaylıklar yaparken ülkemize avantajlar sağlıyoruz. KDV'yi yüzde 1'e düşürdük, ÖTV'yi sıfırladık, bir takım vergi ve harçlardan muaf tuttuk. 6 bin tane tekne Türk bayrağına geçtiği zaman Türkiye ekonomisine katkısı olacak. Bayrağımızın prestiji bizim için önemli. Bu kadar kolaylık sağlandıktan sonra, hala Türk bayrağına geçmemekte direnen Türk sahipli tekneler olursa onlara da zorluklar ve yaptırımlar getireceğiz. Sektörde yapacağımız birçok düzenlemeyi yapmış olduk, sektörün beklentilerinin hepsini karşılamış olduk"

YORUMLAR 3
  • Tuncay 7 yıl önce Şikayet Et
    Yat, özel tüketim değil cep telefonu özel tüketim, gemi, tekne özel tüketim değil araba özel tüketim. Bu nasısl bir anlayış, nasıl bakış açısı.. Devlet istediğinde malimizi değil canimizida veririz ancak şu vergi adaleti sağlansin artık!!!
    Cevapla
  • eski dost 7 yıl önce Şikayet Et
    biri şu adamlara dur desin ha ne var, burası 300 yıldır sallanmayan avrupa, amarikanın bi kısmı yada rus toprağı değil, burası deprem memleketi ve deprem memleketine bu kadar adam yığılmaz, yığılan bu kadar adamı sevk ve idare için 3 katlı 5 katlı grand istanbul tünelleri münelleri yapılmaz, yapılamaz, yapılmamalı,kaydırıverirsin adamı bir miktar sivasa adıyamana hakkariye orduya sinopa, hem oralarda kalkınır hemde fantaziye gerek kalmaz, 10 gün kocaelinde kaldım, adama dedim ki bu bina geceleyin sallanıyor, adam da evet sallanıyor diyor, yarın birgün o 6 şiddetindeki depremler 1 dk boyunca sallayınca bazı şeyleri anlarız gibime geliyor da iş işten geçmez umarım.
    Cevapla
  • hadi be 7 yıl önce Şikayet Et
    zamanında babana , dedene deseydin chp ye oy atmasalardı adamlar proje yapıyor 13 sene önce su bile içemiyordunuz be bırak hastaneyi , yolu
    Cevapla