Dev projede kritik gün! Teklif üstüne teklif geldi

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde, 4 firma teknik ve mali teklif sundu..

Dev projede kritik gün! Teklif üstüne teklif geldi
Dev projede kritik gün! Teklif üstüne teklif geldi
GİRİŞ 15.02.2017 11:45 GÜNCELLEME 15.02.2017 12:23
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde, 4 firma teknik ve mali teklif sundu.

Projenin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri için geçen yıl yapılan ilk ihalede, teknik açıdan yeterli bulunan İdom, Tecnimont ve Yüksel Proje firmalarının mali teklifleri 10 Ağustos'ta açılmış ancak şirketlerden birinin teklifindeki maddi hata nedeniyle ihale geçersiz sayılarak iptal edilmişti.

PROJENİN KAPSAMI

Tünel projesinin planına göre, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünelde, orta katta geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve alt katta da lastik tekerli araç geçişine uygun iki şeritli yol yer alacak.

Büyüklüğü ve kapsamıyla dünyada ilk olacak projenin birinci ayağı, Avrupa yakasında E-5 aksında İncirli'den başlayan ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan yüksek kapasiteli ve hızlı metro sisteminden, ikinci ayağı ise Avrupa yakasında TEM otoyolu aksında Hasdal kavşağından başlayan ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Anadolu yakasında Çamlık Kavşağı'na bağlanan 2x2 şeritli karayolu sisteminden oluşacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Tünelci 7 yıl önce Şikayet Et
    Şşşşştttt chp duymasın
    Cevapla
  • hasan57 7 yıl önce Şikayet Et
    tabi çok firma teklif verir 5 tl lik geçiş ücretini 20 tl 30 tl olursa her şirket karlı yatırım olduğunu düşünür ve teklif verir. sonuçta İstanbul nüfuzu kadar müşteri hazır.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    yanlış niçin tünel havadan ulaşım sağlanmalı çok yanlış ......
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Yap-işlet-devret vatandaş gelip geçerken ödesin
    Cevapla
  • eskibir haber7ci 7 yıl önce Şikayet Et
    3 katlı 5 katlı büyük İstanbul tüneli vb, sebeb ne: nüfus fazlaymış, eeee trafik çile olmuş, eeeee tünel yapılacakmış, Anadolu da adamlar Avrupa kentleşmesinin 50 sene gerisinden geliyorlar, bırakın artık şu İstanbul'u da şu Anadolu'ya el atın, Anadolu'nun dört bir tarafından iş işin İstanbul'a gelen vatandaşın kalabalığı o kalabalık, Anadolu'ya el attığınızda zaten İstanbul'da o kalabalık olmayacak, Kayseri, Sivas, Elazığ, Erzurum, Malatya, Osmaniye, Trabzon, Van gelişecek, kimse anasını babasını bırakıp da göç etmeyecek.bir patinajdır gidiyor ama ALLAH sonumuzu hayır etsin...
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip projeler savaşta çok işe yarar.
    Cevapla
  • çeliktepeli 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel kardeşim burası istanbul tabiki yapılacak...türkiyeyi istanbul temsil ediyor..sen nüfustan bahsediyorsunn...istanbulun nüfusu 1453 yılında 1 milyondu bunu biliyormusun...istanbul her zaman böyledir yapacak bişey yok...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle