3. havalimanı projesi tüm dünyanın dilinde

ABD Türk İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, “İstanbul yeni havalimanı projesi sadece Amerika değil, tüm dünyada büyük bir heyecan uyandırıyor” dedi.

3. havalimanı projesi tüm dünyanın dilinde
3. havalimanı projesi tüm dünyanın dilinde
GİRİŞ 02.03.2017 15:14 GÜNCELLEME 02.03.2017 16:34
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk havacılık heyeti, Amerika Birleşik Devletleri Ticaret ve Gelişim Ajansının (USTDA) davetlisi olarak Washington'a gitti. ABD Türk İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, “İstanbul yeni havalimanı projesi sadece Amerika değil, tüm dünyada büyük bir heyecan uyandırıyor” dedi.

ABD Ticaret ve Gelişim Ajansı tarafından düzenlenen "İstanbul Yeni Havalimanı Karşılıklı Ticaret Misyonu Görüşmeleri" toplantısına katılmak için Türkiye'den 15 kişilik heyet ABD'ye gitti. Başkanlığını Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak'ın yaptığı heyette THY ve İGA yetkilileri de yer aldı. 

ABD Büyükelçisinin de katıldığı ABD Türk İş Konseyi toplantısında konuşan İş Konseyi İcra Direktörü Jennifer Miel, DHMİ'nin projelerinden övgü ile bahsederek, DHMİ Genel Müdürlüğünün kamu-özel işbirliği konusundaki deneyimlerinden Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılacak yeni havalimanı projelerinde yararlanmak istediklerinin altını çizdi.

İstanbul yeni havalimanı projesinin sadece Amerika değil, tüm dünyada büyük bir heyecana neden olduğunu ifade eden Miel, İstanbul yeni havalimanı hizmete girdikten sonra Atatürk Havalimanında genel havacılığa imkan tanınması halinde Amerikalı iş adamlarının yaptıkları iş seyahatlerinde zamandan tasarruf amaçlı olarak böyle bir imkana sahip olunmasından büyük memnuniyet duyacaklarını dile getirdi.

100 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın yoğunluğu ve kapasite yetersizliğini geride bırakacak olan 3. Havalimanı'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İstanbul Yeni Havalimanı,  2017'de 30 bin kişiye, yapımı tamamen sonlandığında ise 100 bin kişiye istihdam sağlayacak. Havalimanının güvenlik bölümü için ise 4 bin kişi işe alınacak. 2017 itibariyle havalimanı işletmeciliği kadrolarında da işe alımlar olacak. Dolaylı etkilerle de 1.5 milyon kişiye gelir kaynağı sağlayacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    zombiler anlamaz anlatamazsın bu taş kafalara buralarda 1milyondan fazla orta ve ileri yaştaki ağaçların yok edildiğini (25-50 yaş arası 1milyondan fazla ağaç kesildi) verimli topraklar yok oldu ormanda yaşayan milyonlarca canlıda gitti bitti. doğanın kanunu elbet birgün gelip yok edecek yeşili yok edenler hayvanlara zülüm edenler şüphesiz ALLAH ın gazabına uğrayacaklardır
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    kıskananlar çatlasın
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    görüntü çirkin çizgilerde arap mimarisi hakim birde yüzbinlerce ağaç kesildi sonunu hiç iyi görmüyorum doğa intikamını mutlaka alır.
    Cevapla
  • ADİL YİĞİT 7 yıl önce Şikayet Et
    yav arkadaş alanın yarısından çoğu eski maden ocakları. arazi perişan olmuş olacağı kadar. yapılınca aklının alabileceği kadar ağaç dikilecektir meraklanma.
    Cevapla
  • laedri 7 yıl önce Şikayet Et
    sana nasıl danışmamışlar ya?
    Cevapla
  • cecen313 7 yıl önce Şikayet Et
    vay be helal olsun kiskananlar catlasin
    Cevapla
  • oskar 79 7 yıl önce Şikayet Et
    helalin var reis...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle