Tuzla'da ışık göründü

Tuzla Akfırat Atıksu Tüneli'nde kazı tamamlandı ve ışık göründü.

Tuzla'da ışık göründü
Tuzla'da ışık göründü
GİRİŞ 02.03.2017 14:04 GÜNCELLEME 02.03.2017 14:04

Tuzla İlçesi’nin Akfırat ve Tepeören Mahalleleri ile Pendik İlçesi’nin Kurnaköy Mahallesi’nin atıksuyunu, ileri biyolojik kriterlerde arıtılmak üzere Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletecek 9.2 kilometre uzunluğunda ve 2.200 milimetre çapındaki atıksu tünelinin kazısı yapılan törenle tamamlandı.

Törene Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çabuk, Siyasi Parti Temsilcileri, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları Cafer Sezgin, Metin Akbaş, Recep Hazır ve Alişan Koyuncu’nun yanısıra Tuzla İlçesi’nden çok sayıda muhtar katıldı.

İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda İstanbul’un her noktasında dev yatırımları faaliyete geçirdiklerini ifade ederek davetlilere İSKİ’nin çevre koruma yatırımları ve Tuzla – Akfırat Atıksu Tüneli hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.

Fatih Turan konuşmasının ardından telsizle yerin 30 metre altında bulunan TBM Oparatörü ile iletişim kurarak talimat verdi. Talimatın ardından TBM Makinesi son çıkış için kazıya başladı ve tüm katılımcıların heyecanlı bekleyişi ile dev ekrandan tünelin yer altından çıkış anı canlı olarak izlendi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL