İstanbul'a 1 milyar dolar yatırdı

Suudi şirket Akzirve Gayrimenkul, İstanbul’da Ambarlar, Bahçeşehir ve otel projeleri için toplam 1 milyar dolarlık yatırım yapıyor

İstanbul'a 1 milyar dolar yatırdı
İstanbul'a 1 milyar dolar yatırdı
GİRİŞ 21.03.2017 17:25 GÜNCELLEME 21.03.2017 17:25

Suudi Arabistan merkezli Al Qemam bünyesindeki Akzirve Gayrimenkul, Zeytinburnu Ambarlar ve Bahçeşehir’deki büyük projeleriyle dikkatleri üzerine çekti. Akzirve Gayrimenkul’ün CEO’su İbrahim Maasfeh, Türkiye’ye duydukları güvenin bir sonucu olarak İstanbul’da iki büyük proje ve Harbiye’deki otel inşaatı ile birlikte 1 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını kaydetti.

Türkiye gazetesinden Fikret Çengel'in haberine göre, kökeni inşaat malzemeleri üretimi olan ve Türkiye’de bu alanda yatırımları bulunan Al Qemam’ın, lojistik ve turizm alanlarında da yatırımları bulunduğunu hatırlatan Maasfeh, özellikle gayrimenkul ve enerji sektörlerinde büyümek istediklerini kaydetti.

ARAZİYE 250 MİLYON DOLAR

Bahçeşehir’de 2 bin 600 bağımsız ünite ve 3 bloktan oluşan STRADA projesi ile farklı bir konsepte imza attıklarını ve tüketicilerin beğenisini kazandıklarını belirten Maasfeh; bu yılın eylül ayında lansmanını yapmayı planladıkları Zeytinburnu Ambarlar projesi ile “premium” sınıfında referans bir çalışma ortaya koyacaklarını kaydetti.
2014 yılında İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nden araziyi 250 milyon dolar bedelle satın aldıklarını belirten Maasfeh, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kooperatif arsasında 245 hak sahibi vardı. Yaklaşık her bir kişinin bize maliyeti 1 milyon dolar oldu. Sabırla, hepsiyle tek tek anlaştık. Kimi ev istedi, kiminden ise arsasını nakit aldık. Şimdi oradaki nakliyecilere, Hadımköy’de 200 milyon TL yatırımla yeni bir lojistik tesis yapıyoruz. Oranın yapımı bir yıl sürer. O nedenle nakliyeciler, Hadımköy’de geçici olarak başka alana taşınacak. Biz de yeni projemizi 2018 başında satışa sunarız. Proje için Tabanlıoğlu Mimarlık ile çalıştık. 1.850 konut ve ticari birim planladık. Yeşili ön palana çıkaracağız. Yaşam alanı geniş, ferah ve ailelerin rahat edeceği bir proje yapıyoruz. İstanbul’a yakışan bir çalışma olacak.''