Erdoğan müjdeyi verdi! 2019'da geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da Abide Meydanı'nda halka hitap etti.

GİRİŞ 10.04.2017 16:23 GÜNCELLEME 10.04.2017 17:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum'da "Sizle bir müjdemi paylaşmak istiyorum" dedi ve İskilip, Alaca ve Osmancık ilçelerine bu yıl, Dodurga, Mecitözü, Oğuzlar ilçelerine ise 2019 yılında doğalgaz verileceğini belirterek, Çorum'un ilçelerini doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle tanıştıracaklarını bildirdi.

Çorum'un ilçelerini doğalgazın rahatlığı ve temizliğiyle  tanıştıracaklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii öncelikle hanım kardeşlerimiz bu işin huzurunu, mutluluğunu  yaşayacaklar. Rahmetli anam, o kömürün çilesini çok çekmişti. Apartmanın beş kat  altından bizler zaman zaman kömür çıkarsak bile, çoğu zaman çileyi onlar çekerdi.  O kömürü çıkarırlar, sadece kömürü getirmekle kalmaz, bir de onun pisliği, is  vesaire... O zaman her odaya icabında bir soba veya iki soba, bununla işi  geçiştiriyordun. Şimdi tüm evin doğalgazla ısıtıldığı, banyosunun, mutfağının,  odaların, her yerin... İnşallah bu benim bütün kardeşlerim için evladır."

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımın, sanayinin, bölgesinin üretim merkezi  olan Çorum'a ne yapılsa az olduğunu vurgulayarak, "Çünkü sizler yıllarca ihmal  edilmenize rağmen yılmadan, yüksünmeden çalıştınız. Şu çorak topraklara adeta  hayat verdiniz. Çoğu zaman kendi emeğiniz, sermayenizle fabrikalar kurdunuz. Şu  koca bozkırı adeta bir sanayi vahasına dönüştürdünüz." diye konuştu.

Kentteki fabrikaların sadece Çorum'a ve Türkiye'ye hizmet etmediğini,  İsviçre'den Amerika'ya, Irak'tan İtalya'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde  Çorumlu kardeşlerinin ürünlerine rastlandığını anlatan Erdoğan, "Çorum'un  başarılarıyla hepimiz iftihar ediyoruz. Sizlere daha iyi hizmet etmek, şehrimizi  hak ettiği yere taşımak için bizler de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Çorum'un  sıkıntılarını, beklentilerini, taleplerini çok iyi biliyorum. İmkanlarımız  arttıkça bunları da teker teker çözüyoruz."

Hızlı tren müjdesi

TOKİ kanalıyla Çorum'da 4 bin 687 konut uygulaması başlattıklarını dile getiren Erdoğan, geldiklerinde 59 kilometre olan bölünmüş yolu, 319 kilometreye çıkardıklarını dile getirdi.

Ulaştırma alanında 6 projenin yapımının devam ettiğini, bunlardan Çorum-Laçin-Osmancık devlet yolunun 2020'de, İskilip-Çankırı yolunun gelecek yıl biteceğini ifade eden Erdoğan, Samsun- Amasya- Çorum- Kırıkkale hızlı tren projesinin çalışmalarının üç kesim halinde sürdüğünü, hattın proje çalışmalarının gelecek yılın sonunda tamamlanacağını bildirdi.