Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olacak Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe arasındaki Akıllı Metro Projesi test ediliyor.

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu!
Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu!
GİRİŞ 11.04.2017 15:36 GÜNCELLEME 11.04.2017 15:36
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

20 kilometrelik hat 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak. 126 vagonun hizmet vereceği hatta 24 saat 2 bin 430 personel çalışmalarını sürdürüyor.

"PERON KAPI" SİSTEMİ KULLANILACAK

Hattın tamamlanmasıyla Anadolu yakasının ana ulaşım ağının önemli bir aksı tamamlanmış olacak. Otomatik sistemle kendisini park edebilme özelliğine sahip metro, sürücüsüz hizmet verecek ve vatandaşların güvenliği için "peron kapı" sistemini kullanacak.

ÜÇ İLÇEDEN GEÇECEK

Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.

Üsküdar Ümraniye Çekmeköy Sancaktepe metro hattıyla bağlantılı olacak ulaşım sistemleri de şöyle;

"Üsküdar İstasyonu'nda Marmaray hattıyla Avrupa Yakası'na, Altunizade İstasyonu'nda yapımı planlanan teleferik hattı ve mevcut metrobüs hattına, Çarşı İstasyonu'nda Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metro hattına, Dudullu istasyonunda ise Dudullu-Bostancı metro hattıyla bağlantı sağlanmış olacak. Ayrıca Çekmeköy istasyonu sonrasında hat Sultanbeyli'ye uzatılacak."

GÜNDE 2,3 MİLYON YOLCU TAŞIYACAK

Çalışmaların 24 saat aralıksız sürdüğü Metro inşaatında yaklaşık 3 bin personel görev alıyor. Anadolu Yakası ulaşımında önemli rol oynayacak 20 kilometrelik Metro hattı, 16 istasyon, depo sahası ve depoya bağlanan 2 bin 750 metre tünelden oluşacak.

126 vagonla hizmet verecek Metro hattı, saatte tek yöne yaklaşık 65 bin yolcu taşıyabilecek ve böylelikle günde 2,3 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.

30 AĞUSTOS'TA TAMAMLANACAK

Projenin 30 Ağustos'ta tamamlanması hedefleniyor.

YORUMLAR 18
  • Sabit Kal 6 yıl önce Şikayet Et
    Ve zılgıtlar başlar "Bunlar sizi yakında başı insanız bir parti ilede yönetirler. Bunlar koskoca memlekette koyacak bir makinist bulmaktan acizler, bunlar sizi işsiz güçsüz yapacaklar. Biz olsak ikişer üçer makinist koyardık, sizi sağlama alırdık". Dünya değişti birader, eski gerici dedikleri ilericiliğe, ilerici dedikleri gericiliğe heves sarmış.
    Cevapla
  • Fırat 6 yıl önce Şikayet Et
    Dudullu tarafı için birebir.. Altunizade'den karşıya geçenlerin de heyecanla beklediğine eminim. Ama Anadolu'da halkın büyük çoğunluğu sahil tarafındaki Marmaray'ın uzantısı olanı bekliyor, onun yolcusu bundan fazladır. Ve her zamanki gibi, yapanların eline ayağına sağlık....
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben karşıyım.Hem bir kişi ekmek yiyor oradan. Makineye güvenip de binmem ben ona. :)
    Cevapla
  • Hadiordan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kenan istanbuldaki ertelenerek 4 senede test aşamasına gelen sürücüsüz metro ,izmirdeki sürücülü üçyol metrosu 9 sene sürdü sen gel izmirde yaşa heryer enkaz bir çalışma yapıyorlar heryer kilit 2 ayda bitecek su kanal projesi 1 senedir bitmedi 5 ay kazma vurmadan yollar enkaz halinde öylece beklediler referandum yaklaşınca devam ediyorlar projeye ayrıca sadece kaldırım yapıyorlar izmire gel bekliyoruz rezillik çekmeye
    Cevapla
  • oguz han 6 yıl önce Şikayet Et
    caliyorlar cirpiyorlar yiyolar satiyorlar diyenlerin gözüne dizine dursun bu projeler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle