İstanbul'daki NATO füze üssü kapanıyor

Beykoz Kılıçlı’da yer alan NATO füze üssünün yerine film stüdyosu yapılacak.

İstanbul'daki NATO füze üssü kapanıyor
İstanbul'daki NATO füze üssü kapanıyor
GİRİŞ 12.05.2017 09:53 GÜNCELLEME 12.05.2017 09:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İBB’nin film platosu projesine 2011’de başladıklarını belirten Yeni Yapı Başkanı Naci Topsakal, 320 dönüm arazi üzerinde hayata geçirecekleri projenin mevzuattan dolayı ağır ilerlediğini söyledi.

Habertürk'te yer alan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) projesi olan film platosunun, NATO’nun Beykoz’daki füze üssü arazisine yapılacağını belirten Topsakal, “İBB, Orman Bakanlığı arazisini kiraladı. Projeye 2011’de başladık ama çok gecikti. Mevzuata takıldık. Sadece 10 milyon TL’lik yatırım yapabildik” dedi. Topsakal, projenin Orman Bakanlığı’nın mevzuatından dolayı ağır ilerlediğini, problemin bölgenin turizm alanı ilan edilmesiyle aşılabileceğini sözlerine ekledi.

Füze üssü alanının 270 dönüm olduğunu aktaran Topsakal, bu alana 50 dönüm daha ekleyeceklerini bildirdi. Topsakal, projeyi etap etap hayata geçireceklerini belirterek, “Hollywood gibi bir plato kuracağız. Üsteki mevcut binaların tamiratlarını yaptık. Projede otel, dış çekim mekânları, su altı çekimleri için havuzlar olacak” dedi.
 

YORUMLAR 13
  • ormancı 6 yıl önce Şikayet Et
    ya hu bir proje olacağı zaman orman diye tutturanlar kaç fidan dikiyor çok merak ediyorum. biz habire etkinlik düzenleyip bir sürü fidan dikiyoruz, siz de bunlardan bahsedin. ordaki ormanların yüz katı yanıyor bir ayda, onlara bir şey diyen yok, bir işe yarar proce olsun yeterki herkes ormancı kesiliyor. biraz denge, biraz insaf
    Cevapla
  • Antikkent 6 yıl önce Şikayet Et
    Film platformlarını az gelişmiş şehirlere yapacaksın ki oralarda gelişsin İstanbulu buna ihtiyacı yok boşaltılan askeri arazilerini birilerine peşkeş çekilmesin. ..
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz böyle sahte ağaç seviciliğine devam edin ondan sonra bizim devletimiz hiç bir şey yapmıyor kalkınmamış bir ülkede yaşıyoruz diyerek kendi ülkenizi ve Türk filmlerini küçümsersiniz. Müsade etmiyorsunuz ki devletimiz yenilikler yapsın. Yapılan her yenilik devletimize fayda olarak geri dönecek. Sanatı gelişmiş olan ülkeler, sanata önem veren toplumlar daha hızlı gelişir ve ufka bakış açısı daha ileri olur.
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sahte ağaç sevicileri yine ortaya çıktı. Amerika, film sektöründen kaç milyar dolar kazanıyor biliyormusunuz siz. Dünyaca ünlü aktörler de neden Amerikadan çıkıyor biliyormusunuz siz. Bilmiyorsunuzdur. Bunlar sırf Hollywood sayesinde oluyor. Böylesine fazla film gelirini neden bizim ülkemiz kazanmasın, böylesine dünyaca ünlü aktörler neden bizim ülkemizde de çıkmasın. Kendi ülkemizin neden kazanmasını istemiyorsunuz hiç anlamıyorum. O kesilen ağaçların yerine kaç tane ağaç dikiliyor bundan da haberiniz yoktur. Helal olsun devletimize en doğrusunu yapıyor. Devletimiz 3.havalimanını ele aldı Almanlar çıldırdı. Şimdi de film sektörünü ele alacak bu seferde Amerikalılar çıldıracak.
    Cevapla
  • ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir Beykoz lu olarak yazıyorum o paraya ne fakirler doyar dünya zevki filmi için bu paraların verilmesi uygun değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle