Erdoğan ve Şi, üçüncü nükleer santrali görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan - Çin Devlet Başkanı Şi görüşmesinde, Türkiye'de üçüncü nükleer santral inşası için sürecin hızlandırılması konusunda mutabık kalındı.

GİRİŞ 13.05.2017 17:26 GÜNCELLEME 13.05.2017 17:33
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarınca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Uluslararası İşbirliği İçin Kuşak ve Yol Forumu'na katılmak üzere geldiği Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı görüşmeye ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, son dönemde dördüncü kez bir araya gelen Erdoğan ve Şi'nin görüşmesinde, ağırlıklı olarak ekonomik ilişkiler ele alındı.
 
Zirvede, Türkiye'de üçüncü nükleer santralin yapımı konusu da ele alındı. Bu sürecin hızlandırılması için tekrar irade beyan edildi. Ayrıca müzakere sürecinin hızlandırılmasında da mutabık kalındı.
 
Daha önce kurulan e-ticaret platformunun başarılı bir şekilde büyüdüğünün altı çizilen görüşmede, liman işletmeciliği ve gemi yapımı konularında iş birliğinin artırılmasının gereği ifade edildi. İthalat-ihracat dengesi, yatırım ve bankacılık konularının da ele alındığı zirvede, bu alanlarda daha fazla iş birliği yapılması yönünde de irade beyan edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 50
  • Cengiz Han 6 yıl önce Şikayet Et
    El etek öpmeye gerek yok her şey milli olmalı ayrıca büyük projeler milli firma vermeli
    Cevapla
  • vatandas 6 yıl önce Şikayet Et
    kimsenin el etek öptüğü yok..gereken ne ise o yapiliyor...
    Cevapla
  • Fehmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Ilim cinde bile olsa gidip alinmalidir diger ulkelerin teknolojisini gelistirip bir adim one gecebiliriz ilim muslumanin hazinesidir.
    Cevapla
  • leyla 6 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdogan, her iki ulke icin de hayirli olur insallah.Allaha emanet ederim.
    Cevapla
  • Uygur Türk'ü 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz burda nasıl bi kürt devleti kurulmasına izin vermez isek çinde vermez haklı olarak....Amma,Vede,Lakin çok önemli olan şudur........dogu türkistan yani Uygur Türklerii.. Asimile olmamalıdırr..bizim devlet büyüklerimiz inşallah vede maaşallah bu yazımı okurlar...Uygurlar asimile olmadan şuan nüfüsu 7 milyonu geçmeyen suriyeye kademeli şekilde yerleştirlmeli ve suriye türkleştirilmelidir.Uygur ların nüfusu 45 milyondur..hepsi sünnidirdilleri şuan konuştugumuz türkçe ile %95 aynıdır..olmazz demeyin olur .Herkez Tarih yazamaz tarih yazmakk buraya yazmak gibi bişeyy deildiir.Tarih yazılır ülkemin büyükleri de inşallah bunu okur,,.irandada 40 milyon azeri Türkü vardırr..İrade işi dir bu..
    Cevapla
  • Zabıt 6 yıl önce Şikayet Et
    Saçmakta sınır yok...reis işini bilir .keşke sizin gibiler gölge etmeseler ne güzel olur
    Cevapla
  • karakeçili 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ile çini uygurlar ile de kürtleri karşılaştırmak doğru değil dir kardeşim Çin zalim eşkıya katil ve işgalci dir anadolu nasıl bizim toprağımızsa doğu Türkistanda okadar toprağımızdir ankara ne ise kaşgar odur
    Cevapla
  • atilla 6 yıl önce Şikayet Et
    Alp önce yerin ismini doğru yaz.Doğu Türkistan-Uygur.Kimden haber aldın bizden iyi yaşadıklarını,gidip gördün mü?Nasıl zulüm gördüklerini biliyor musun?
    Cevapla
  • alp 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğu Türkmenistan dediğin yerde sende benden daha iyi yaşıyorlar batı medyasının yapıştığı haberlerle herşeye inanmayın. biz öyle dersek onlarda Kürtlere zulm yapıyoruz derler ilk önce kimin nerde olduğuna bakın Amerikalı arkadaşlar hiç bir yeri ajansız bırakmıyor teröristçe yapılanmalar olduğu sürece hiçbir yere destek vermeyin onlarda bizim ülkemize laf eder.
    Cevapla
  • karakeçili 6 yıl önce Şikayet Et
    çok haberin var dogu Türkmenistan degil doğu Türkistan bilge abim benim tanıdığım insanlar var oradan gelmiş orada yaşamış sen ne konuşuyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle