Bedava kale dağıtıyorlar! Tek şartı var

İtalya, yerel turizme ivme kazandırmak amacıyla vatandaşlara bedava kale, çiftlik ve tarihi bina dağıtıyor. Tek şart bakımsız kalan bu tarihi binaları restore etmek

Bedava kale dağıtıyorlar! Tek şartı var
Bedava kale dağıtıyorlar! Tek şartı var
GİRİŞ 19.05.2017 16:01 GÜNCELLEME 19.05.2017 16:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Facebook sayfasında yayınladığı ilanla ülkedeki bazı kaleleri, çiftlikleri ve tarihi binaları ücretsiz olarak binaların bakımını üstlenecek kişilere dağıtacağını duyurdu. Binaların yeni sahipleri, bu tarihi alanların restorasyonundan da sorumlu olacak.


 
İtalya hükümeti bu yolla bakımsız tarihi eserlerin yenilenmesi işini sahiplerine devrederek bu maliyetten kurtulmuş olacak. Ayrıca çoğu ülkenin ücra köşelerinde olan bu binaların yenilenmesiyle yerel turizmin canlandırılması amaçlanıyor.
 
İlk aşamada 100’ü aşkın binayı ücretsiz olarak dağıtmayı planlayan hükümet, daha sonra 200 binayı daha listeye eklemek istiyor.


 

YORUMLAR 12
  • ankara 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamların restore edecek parası yok virane olmus binaları bir umut böyle kurtarabilirmiyiz diyorlar anlamayan için kocaman söyleyim ÜLKE BATIYOR YARDIM EDİNDE İTALYA BATMASIN DİYORLAR bunu bile milletimiz bak avrupalı böyle söşle diyorya ne diyeyim :(
    Cevapla
  • hayrullah 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde olsa hemen tokiye muteahhite devir sonra gelsin residans. medeniyet farklı birsey
    Cevapla
  • Erdal 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde olsa bedava alınan kale piriket ile beton ile yapılır üstüne çakma taş yapistirilip tarihi eser diye sunulur yada tamir için alıp komple yikariz yerinde bina dileriz Fransa'da bu tıp yerler genelde bı dernek kurulur gönüllü ustalar o eserin yapıldığı dönemdeki alet edavat ve teknik ile orijinaline uygun yeniden yapılır ve emin olun adamlardaki o gönüllü ustaların yaptığı isi Türkiye'de en baba ustayim' diyen bile yapamaz taşları bile o dönem hangi taş ocağından taş çekilmiş işe gene ordan çekiyorlar
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir tanesini Nusret hemen alsın . Hem ambiyansı güzel hemde et için güzel bir satış yeri olur. Biraz çevre düzenlemesiyle harika olur.
    Cevapla
  • emanetçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Darısı bizimkilerin başına.Bizlerde osmanlı ve selçuklu kale vs kullanıma açmalıyız ama tabii meyhane veya kumarhane değil de misafirhane veya daha yaralı bir şekilde düzenleme yapılabilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle