Mega projenin güzergah çalışmaları başlıyor

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesini kazanan Yüksel Proje Uluslararası AŞ çalışmalarına başlıyor.

Mega projenin güzergah çalışmaları başlıyor
Mega projenin güzergah çalışmaları başlıyor
GİRİŞ 25.05.2017 13:44 GÜNCELLEME 25.05.2017 13:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılan ihalede en yüksek puanı alan Yüksel Proje Uluslararası AŞ ile sözleşme imzalandı.

Plana göre, Yüksel Proje Uluslararası AŞ, etüt, proje ve mühendislik hizmetleri kapsamında, karada ve denizde derin sondaj çalışmaları yaparak zemin verilerini tespit edecek.

Mühendislik projelerinin 1 yıl içinde tamamlanması planlanıyor. İstanbul Boğazı'nda suyun altından geçecek tünelde, tek tüpte hem karayolu hem de demiryolu bulunacak. Tünelde, ortadan geliş ve gidiş olmak üzere demiryolu, üst ve altta da lastik tekerli araç geçişine uygun iki şeritli yol yer alacak.

TÜNELİN GÜZERGAHI

Bir ayağı Avrupa yakasında E-5 aksında İncirli'den başlayan ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan yüksek kapasiteli ve hızlı metro sisteminden, ikinci ayağı ise Avrupa yakasında TEM Otoyolu aksında Hasdal kavşağından başlayan ve İstanbul Boğazı'ndan geçerek Anadolu yakasında Çamlık kavşağına bağlanan 2x2 şeritli karayolu sisteminden oluşacak.

Tünel, TEM Otoyolu, E-5 Karayolu, Kuzey Marmara Otoyolu ve 9 metro hattıyla entegre edilecek. Yap-işlet-devret modeliyle yapımına başlandıktan sonra 5 yıl içinde tamamlanması hedeflenen tünelin kullanıma geçmesiyle Avrupa yakasında İncirli'den Anadolu yakasında Söğütlüçeşme'ye, 31 kilometre uzunluğunda 14 istasyondan oluşacak hızlı metroyla yaklaşık 40 dakikada ulaşılacak. 

Avrupa yakasında Hasdal kavşağından Anadolu yakasında Çamlık kavşağına karayoluyla yaklaşık 14 dakikada geçilecek. Hattan günde 6,5 milyon yolcunun yararlanması bekleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • aaa 6 yıl önce Şikayet Et
    ist.kurtuluşu bisikilet yolları ve bsikilet artı toplu taşıma özel oto gece saat 12 den sonra serbest olsa bak sen tünele gerek kalırmı
    Cevapla
  • pardon 6 yıl önce Şikayet Et
    kanal istanbul ne oldu
    Cevapla
  • Turuncu 6 yıl önce Şikayet Et
    3 katlı tünel 30 katlı rezidanslar bu yükü istanbul çekemez
    Cevapla
  • tu_TS_ak 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar buyuk tunellere, metrolara yapilan masrafi istanbul ana ve ara hartellere yapsalardi coktan bitmisti trafik. em basidinddn bunun ucte bir masrafi otopark yapip ucte biriyle ana hartelleri genisletsen diger ucte biri de cebine kalirdi. temelli olarak da trafik biterdi. otopark sorunu düzelmeden her taraf tunel olsa faydasiz
    Cevapla
  • yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    simdi otoparkla tunel baglantisini anliyamadim otopark olunca insanlar tünelden köprülerden gecmeyeceklermi park ederekmi ise gidecekler
    Cevapla
  • kadir tartar 6 yıl önce Şikayet Et
    şu metrobüs yolunun altı komple metro olmalı.metrobüste kaldırılsınki yol genişleyip rahatlasın. hem metrobüs kazalarından kurtuluruz hemde kışın çok avantajlı metro...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle