Akkuyu Nükleer Santrali'nin yüzde 49'u satılıyor

Rus Rosatom, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) yüzde 49'luk hisseyi Türk ortaklığa satıyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin yüzde 49'u satılıyor
Akkuyu Nükleer Santrali'nin yüzde 49'u satılıyor
GİRİŞ 19.06.2017 13:06 GÜNCELLEME 19.06.2017 15:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yüzde 49 hissesini Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) ortaklığına devredecek ön anlaşmanın akşam saatlerinde imzalanması bekleniyor. Söz konusu yüzde 49 hisseyi CKK ortaklığını oluşturan üç şirket, yüzde 16,3 olarak eşit şekilde paylaşacak.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, CKK- Rosatom ortaklığı ön anlaşması bugün Moskova'da gerçekleştirilen Atomexpo 2017 Forumu kapsamında imzalanacak.

Söz konusu anlaşmayla Akkuyu NGS'nin yüzde 49 hissesi CKK ortaklığına devredilecek. Anlaşmayla Akkuyu NGS'nin yüzde 49 hissesi CKK'yı oluşturan 3 şirket arasında yüzde 16,3 olarak eşit paylaşılacak.

Anlaşmanın imzalanmasının ardından, eylül ayında temel atılıp işe başlanması planlanıyor. Proje kapsamında, ilk etapta toplam 2 bin 400 megavat kapasiteye sahip olacak iki ünitenin inşaatı tamamlanacak. Akkuyu NGS'nin kalan 2 bin 400 megavatlık iki ünitesi de daha sonra inşa edilecek.

4 üniteden oluşacak ve toplam 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip olacak Akkuyu NGS'nin toplam maliyetinin yaklaşık 20 milyar doları bulması bekleniyor.

Anlaşmanın imzalanmasından sonra bu akşam Rosatom-CKK iş birliğinin diğer ayrıntıları Moskova'da basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    hımmm koku geliyor
    Cevapla
  • yavuz 6 yıl önce Şikayet Et
    çok tehlikeli bir anlaşma 1- Ruslar inşaatı yarım bırakırsa bir sebeble Türk şirketinin peşin ödediği para ruslarda kalır. 2-Ruslar savaş vb.durumda 2023 yılında faaliyete geçecek nükleer santral için DURDURMA kararı alırsa Türk ortaklarda zarar görür. 3-Rusların inşaatı bitirmeden Türk şirketlerinin hisseleri karşılığında ödediği paraya el koyması durumunda 3 Türk şirketi İFLAS durumunda kalabilir.
    Cevapla
  • velid bingazi 6 yıl önce Şikayet Et
    Mükemmel 3lüye bişey olmaz merak etme :)
    Cevapla
  • İsim 6 yıl önce Şikayet Et
    Başka firmalar alsa şaşardım zaten
    Cevapla