Skandal raporda dikkat çeken Akkuyu detayı

Avrupa Parlamentosu, bugün kabul ettiği ve Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporda, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projesinden vazgeçilmesini de talep etti.

Skandal raporda dikkat çeken Akkuyu detayı
Skandal raporda dikkat çeken Akkuyu detayı
GİRİŞ 06.07.2017 15:15 GÜNCELLEME 06.07.2017 15:16
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu'nda dün görüşülen Türkiye Raporu bugün oylandı. Avrupa Parlamentosu müzakerelerin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti. Bağlayıcılığı olmayan rapor, 64'e karşı 477 oyla kabul edildi.

‘DEPREMLERE EĞİLİMLİ BÖLGE' İDDİASI

Raporda, "AP, Türkiye hükümetini Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin yapımına dair planlarını durdurması çağrısında bulunuyor" denilirken, santralin yapımına karar verilen bölgenin güçlü depremlere eğilimli olduğu iddia edildi.

Söz konusu ‘tehlikenin' yalnızca Türkiye'ye değil, aynı zamanda tüm Akdeniz bölgesine karşı bir tehdit olduğu öne sürüldü.

SİNOP NÜKLEER SANTRALİ'NE DEĞİNİLMEDİ

Öte yandan AP kararında Japon-Fransız ortaklığıyla yürütülen Sinop Nükleer Santrali ile ilgili bir değerlendirmede bulunulmaması dikkat çekti.

 

YORUMLAR 34
  • PÖH 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu da ne uzun proje arkadaş. 8 şiddetine dayanıklı yapıyorlar. Sizdekiler o kadar bile dayanıklı değil konuşup durmayın. Uzadıkça konuşur bunlar tabi. Bir tanesi 10 sene de bitiyor. Şunları biraz hızlandırsanız yani çok iyi olacak. Tamamı için 8000 MW kurulu güç çok iyi bir rakam.
    Cevapla
  • Alican 6 yıl önce Şikayet Et
    Adi yüzsüzler ermenistan ve iran birinci derece deprem bölgesi değilmi?Onlardakine sesiniz çıkmıyor.Biliyoruzki Türkiyenin gelişmesi karşısında şaşkınsınız..Oysa sizden borç alan,emir dinleyen,ekmek kuyruklarında bir birini iten kakan,faizlerle boğulan,grev terörüyle,darbelerle anılan bir Türkiye umuyordunuz.Söz dinleyen kukla bir yönetim en büyük hayalinizdi.Reisiyle bütünleşen Türk halkı tüm oyunlarınızı bozdu.Ondan kıvranışınız..
    Cevapla
  • barakuda 6 yıl önce Şikayet Et
    yav hakikaten bunlar tam mal çıktılar hala Türkiyeyi 90 lardaki ülke sanıyorlar bana diyor ki ben seni ab ye hiiç almayı düşünmüyorum ama sen şu bu o projelerden vazgeçsene çünkü benim hiç hoşuma gitmiyor sen o raporunu al ye
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    ne utanmaz arlanmaz insan bunlar kendileri nükleer santral yaparken iyi Türkiye yaparken kötü inadına tam gaz devam
    Cevapla
  • memati 6 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek millettir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle