Dev eser Ankara'da yükseliyor! 15 bin kişi...

Osmanlı dönemi mimarisinden esinlenerek inşa edilen ve Türkiye'den en büyük külliyelerinden biri olmaya aday Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi kamuoyuna tanıtıldı.

Dev eser Ankara'da yükseliyor! 15 bin kişi...
Dev eser Ankara'da yükseliyor! 15 bin kişi...
GİRİŞ 18.08.2017 15:45 GÜNCELLEME 18.08.2017 15:48
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara’nın en önemli giriş noktalarından Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde inşa edilen Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi kamuoyuna tanıtıldı. Osmanlı dönemi mimarisinden esinlenerek inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük külliyelerinden biri olma özelliği taşıyan Kuzey Ankara Camii ve Külliyesi’nin önümüzdeki aylarda hizmete girmesi planlanıyor.

'15 BİN KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK'

Şantiye Şefi Mahir Hakan Özbek, projeye ilişkin şu bilgileri verdi:

“125 bin metrekarelik bir arsa üzerinde bulunuyor. Aynı anda yaklaşık 15 bin kişi namaz kılabilecek. Camimizin 46 ve 64 metrelik 4 adet minaresi 10 adet şerefesi var. Caminin kubbe yüksekliği 35 metre, kubbe çapı ise 16 metre. Projemizin içerinde 26 odalı bir misafirhanemiz, arasta geleneksel el sanatları ve bedesten, bunun yanı sıra 95 adet dükkanımız bulunuyor. Hamam, çay-kahve köşkü, Osmanlı-Türk mutfağı, kütüphane, misafirhane, otopark ve aşevi gibi yapılar yer alıyor.”

Külliyede, ulusal ve uluslararası seminerlere, konferanslara ve toplantılara uygun olması açısından 5 bin kişilik Kongre Merkezi binası da tasarlandı.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 17
  • akan 6 yıl önce Şikayet Et
    bakalim nekadar dolacak boyle buyuk yerleri yapmal gizelde dolmadiktan sonra okadar masraf israf deilmi
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    içleri cemaatle dolu camileri özledik. sabah ve akşam namazlarında 10 15 kişi oluyoruz. cumalar ve bayramlarda camiler doluyor. ramazanda bile ilk 10 günden sonra öyle az kalınıyor ki. insan çok üzülüyor.
    Cevapla
  • mübarekinsan 6 yıl önce Şikayet Et
    eee islamı da allah ile kul arasında diye anlatırsan camiler de ancak bu kadar dolar kardeşim benim. protestan müslüman olunca sadece cuma ve bayramlarda camiye gidilir.gerisini allah affeder.
    Cevapla
  • Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler
    Cevapla
  • yoldaş 6 yıl önce Şikayet Et
    yahu arkadaşlar bizdeki malum oda imana geldi herhal nasıl müsade ettiler, böyle giderse bu gezikafalı odalar kapılarına kilit vururlar vede ben hiiiiç üzülmem, herşeye karşı herşeye hayır geçti borun pazarı sür eşşeği cehepeye hadi bakalım
    Cevapla
  • Erzurumlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Hay MaaşAllah..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle