Trabzon hafif raylı sisteme kavuşuyor

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, sistemle ilk etapta proje ihalesini yapacakları alanın Arsin Organize Sanayi Bölgesi ile Akçaabat arasını kapsadığını bildirdi.

Trabzon hafif raylı sisteme kavuşuyor
Trabzon hafif raylı sisteme kavuşuyor
GİRİŞ 20.09.2017 18:12 GÜNCELLEME 20.09.2017 18:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hafif raylı sistem projesinin, 2017 sonu itibarıyla tamamlanmış olacağını belirtti.

Raylı sistemi ilk etapta Akyazı ve havaalanı arasında inşa edeceklerini kaydeden Gümrükçüoğlu, "Bütün bu çalışmaların ve yapılacak yatırımların amacı, yatay hatlar boyunca insanlarımızın özel araçlarını kullanmamasını sağlamaktır." ifadesini kullandı.

Gümrükçüoğlu, hafif raylı sistemin kent için önemine de işaret ederek, şöyle devam etti:

"Trabzon'da 2010 yılında yapılan trafik düzenlemesi projesinde tespit edilmiş olan 66 bin 646 araç vardı. Günümüz itibarıyla araç sayısı 103 bin 17'ye ulaşmıştır. Şehir merkezinde özel araçların kullanılmaması sağlayabilmek için doğu batı istikametinde, sahil boyunca olmak üzere hafif raylı sistemin gerçekleştirilmesi gerekmektedir."

''YIL SONUNDA PROJE ELİMİZE GELMİŞ OLACAKTIR''

İhale neticesinde ilgili firmayla proje çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şu bilgileri verdi:

"Bu yılın sonunda proje elimize gelmiş olacaktır. Bu projede ilk etapta dolgu alanı olan Akyazı bölgesinde, 2 yıl önce imara yerleştirdiğimiz bölgede ana istasyonu belirlemiştir. O ana istasyondan doğu ve batıda Akçaabat ile Arsin ilçelerimiz arasındaki bölgeyi içermektedir. Arsin Organize Sanayi Bölgesinden, Akçaabat merkezine kadar hafif raylı sistem projelendirilmiş olacaktır. Ondan sonra da yeni projede batıdan ve doğuda il sınırına kadar devam ettirilecektir."

Gümrükçüoğlu, çalışmaların etap etap yapılacağına da vurgulayarak, ilk etapta proje ihalesi gerçekleştirdiklerini ve alanın Arsin Organize Sanayi Bölgesi ile Akçaabat arasını ihtiva ettiğini belirtti.

Bunun da ilk etapta ele alıp yapım ihalesini yapacakları bölgesinin, Akyazı'dan havaalanı arasındaki etap olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu etabın da Yavuz Selim Bulvarı boyunca hem gidiş, hem geliş olarak raylı sistemin projelendirilmesi yapılmaktadır. Şehrin merkezinde ise Atatürk Alanından itibaren tek yönüyle Maraş Caddesi'ne doğru, doğudan batıya doğru devam edecektir. İkinci etapta da sahil yolundan gelen kısmı İtfaiye kavşağından yukarı çıkarak, Atapark kavşağına ulaşmış olacaktır."

YORUMLAR 6
  • dede 6 yıl önce Şikayet Et
    trabzon da mertro da olur tran vayda olur sen para dan heber ver mimar lar çalışir denize ada da yapılr tren yoluda
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Harika. Tüm ilçelere istiyoruz.
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    metro yapılsa daha ıyı olmazmıydı
    Cevapla
  • Sinem 6 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon bir istanbul degil.Abartma aksam aksam.
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    :) millet uzaya çıkıyor bizimkiler hafif raylı sistemi nimet gibi sunuyor.. 30 yıl önce yapılmış olmalıydı zaten.. yazık..
    Cevapla
  • hamsettin 6 yıl önce Şikayet Et
    Trabzon gibi bir yerde hafif raylı sistem uzaya çıkmaktan daha değerli. Bulunduğu konumu var, dolmuşçuları var vb. Bi kere yer yok. Metro demiş arkadaşın biri de deniz tarafını kazsan su çıkar, dağı kazsan kazamazsın :) çok ters bir konumda...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle