Üç il birbirine bağlanacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projeleri için ilk adımın atıldığını söyledi.

Üç il birbirine bağlanacak
Üç il birbirine bağlanacak
GİRİŞ 22.09.2017 12:54 GÜNCELLEME 22.09.2017 17:34
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

AK Parti'den yapılan yazılı açıklamada, Malatya Milletvekili olan Çalık'ın konuya ilişkin değerlendirlemerine yer verildi. Buna göre Çalık, Türkiye'yi büyütürken, bölgeler arasındaki refah düzeyini eşit noktaya getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde büyük Türkiye sevdasının her alanda büyük projelerle nakış nakış ülkenin her bölgesine işlendiğini aktaran Çalık, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Malatya'da, Elazığ'da, Diyarbakır'da vatandaşlarımıza hızlı tren sözü verilmişti. Sivas-Malatya arasındaki hızlı tren proje çalışmaları son aşamaya gelmiş durumda. Malatya-Elazığ-Diyarbakır hızlı tren projeleri için ilk adım atıldı. Projenin ilk adamı olarak Malatya-Elazığ Demiryolu altyapı, üstyapı, elektromekanik etüt proje ve danışmanlık hizmet alımı TCDD Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkartılmıştır. Yaklaşık 121 kilometrelik demiryolu etüt ve proje için 12 Ekim 2017 tarihinde ön yeterlilik teklifleri alınacaktır. Ardından ise Elazığ-Diyarbakır arasındaki hızlı tren demiryolu etüt proje için ekim ayında ihale ilanına çıkılması hedeflenmektedir. AK Parti iktidarı olarak bir yandan ülkemizdeki ve coğrafyamızdaki terör örgütleriyle mücadelemizi sürdürürken, diğer yandan da büyük yatırımları bölgemiz insanı ile buluşturmanın da gayreti içindeyiz. Hızlı tren projesini bölgemiz insanı ile buluşturmak için talimatlarıyla çalışmaları başlatan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, yine projeyi yakından takip eden Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Aslan'a teşekkür ediyoruz."

Çalık, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen projelerin devam ettiğine işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizde ve coğrafyamızda yaşatılmak istenilen tüm olumsuzluklara rağmen halkımızın refahı için hiçbir büyük projemizi durdurmuyoruz, aksine projelerimizi hayata geçirmek için tüm imkanları seferber ediyoruz. Durmuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Durmuyoruz, geri adım atmıyoruz, karamsarlığa düşmüyoruz, büyük projelerimizi bölgedeki vatandaşlarımızla da buluşturuyoruz."

YORUMLAR 43
  • trabzonsporlu 6 yıl önce Şikayet Et
    kahramanmaraşa ne zaman yapılacak acaba ne otoyol bağlandı ne hızlı tren
    Cevapla
  • Dilan güngör 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaa silopiye de isteriz
    Cevapla
  • muhammed ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Sivas Ankara arası YHT ne alemde 10 yıl olacak neredeyse halen bitmedi.
    Cevapla
  • Rıza Ocak 6 yıl önce Şikayet Et
    2017 sonu altyapı bitecek 2018 sonu da çalışmaya başlayacak Sivas valisi davut gül açıkladı..
    Cevapla
  • Vatan sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Doğunun incisi vanimızada isteriz vandaki yetkililer sizde uyumayinız
    Cevapla
  • GÜNEŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya Osmaniye'ye de isteriz !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle