Kritik demiryolu için geri sayım başladı!

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattında ilk resmi trenin 30 Ekim Kars’ın kurtuluşunun yıldönümünde kente ulaşması bekleniyor.

GİRİŞ 17.10.2017 16:21 GÜNCELLEME 17.10.2017 16:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, testleri devam eden Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattında çok önemli aşamaya geldiklerini söyledi. 

Arslan, "Bakü-Tiflis-Kars projesi sadece Kars için değil, ülkemiz için önemli bir proje. Sebebi; Londra’dan kalkan bir trenin Pekin’e kadar kesintisiz gidebilmesinin önünde iki engel vardı. Biri boğaz yani Asya ile Avrupa’yı denizin altından demiryoluyla bağlamaktı. Onu yaptık biliyorsunuz.

İkinci eksik halka Kars ile Gürcistan’ı, Ahılkelek arasında eksik olan kısım vardı. Ve bununla ilgili çalışmalar bitti. Biz gerek Temmuz ayında, gerek Eylül ayının 27’sinde deneme seferleri yaptık. Eylül’ün 27’sinde Tiflis’ten trene binerek Kars’a kadar kesintisiz gelmiş olduk. Ahılkelek’te boji aktarma istasyonu olacak. Orada sadece tren değişikliğiyle geldik" dedi.

YENİ İPEK YOLU

Testlerin çok başarılı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Arslan, "İnşaallah, Kars’ın kurtuluşu olan 30 Ekim’de o ilk tren Kars’a varmış olacak. Gerçekten bir tarih yazılmış olacak.'' şeklinde konuştu.

Bakan Arslan ayrıca, projenin hem Kars'a hem de bölgeye fayda sağlayacağı görüşünü paylaşırken, İpek demiryolunun bu şekilde faaliyete geçebileceğini ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • nuretin derik 6 yıl önce Şikayet Et
    her iki ray açıklığına uyumlu çift katlı yolcu trenlerinden bizimde satın almamız gerekiyor. nitekim Azerbaycan almış.
    Cevapla