İstanbul’dan Avrupa’ya hızlı tren müjdesi

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan “İstanbul’dan Avrupa’ya gidecek yani Halkalı, Kapıkule hızlı tren projesinin bu yıl ihalesine çıkıyoruz” dedi.

İstanbul’dan Avrupa’ya hızlı tren müjdesi
İstanbul’dan Avrupa’ya hızlı tren müjdesi
GİRİŞ 23.10.2017 10:20 GÜNCELLEME 23.10.2017 11:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş›taki Lojistik Merkezi›nin açılışında konuşan Arslan, Türkiye’nin ulaştırma alanında giderek büyüyen bir ülke olduğunu söyledi. Türkiye’de de yeni hat çalışmaları süratle devam eden hızlı tren çalışmalarının Türkiye’den yurt dışına da uzanacağını ifade eden Arslan, “Yılda 138 kilometre demiryolu yapar hale gelmişiz. Avrupa’nın 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi haline geldik. Bu gurur hepimizin. Bununla da yetinmiyoruz. 5 bin kilometrelik hatta da çalışmamız devam ediyor. Yenilenme, elektrikli, sinyalli hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bu kapsamda 2 bin 505 sinyalli hat miktarını 5 bin 462 kilometreye çıkaracağız” dedi. 

HALKALI’DAN AVRUPA’YA 

İstanbul-Avrupa hızlı tren hattıyla ilgili konuşan Arslan, şunları söyledi: “Kahramanmaraş, Mersin, Adana’ya hızlı demir yolu hattını bir başka ifadeyle İstanbul’dan Kahramanmaraş’a hızlı tren hattını da peş peşe etapları tamamlayarak kazandırmış olacağız. Avrupa’ya gidecek yani Halkalı, Kapıkule hızlı tren projesinin bu yıl ihalesine çıkıyoruz. İnşallah İstanbul’dan Avrupa’ya kadar gidebilir hale geleceğiz.”

LOJİSTİK MERKEZİ 8’E ULAŞTI

Kahramanmaraş’a 80 milyon TL yatırımla lojistik merkezi yatırımı yapıldığını die getiren Bakan Arslan, Kahramanmaraş’taki lojistik merkezi ile birlikte Türkiye’deki merkezlerini sayısının 8’e ulaştığını ifade etti. Arslan ayrıca Kahramanmaraş’taki tren yollarının da rehabilite edildiğini de söyledi. 

YORUMLAR 5
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Önce bu hızlı tren anadoluyada yapılsın bir hele.
    Cevapla
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen yorumlara katılıyorum...Siz önce 5 yıldır kapalı olan gebze sirkeci banliyö hattini açın....millet otobüsler de perişan oldu. ..
    Cevapla
  • banliyo 6 yıl önce Şikayet Et
    siz once 2013 ten beri acilamayan banliyo treni acin
    Cevapla
  • yagup 6 yıl önce Şikayet Et
    önce Ankara Sivas hattını bi açsannız(2015 de açılacaktı)
    Cevapla
  • Gül 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu habere cok sevindirici biz ucak korkusu olanlar icin
    Cevapla