Şehir hastanesi için meteor pazarlığı

Kamu özel işbirliğinin örneği olarak birbiri ardına açılan şehir hastaneleri için bankaların uzay önlemi aldığı ortaya çıktı.

Şehir hastanesi için meteor pazarlığı
Şehir hastanesi için meteor pazarlığı
GİRİŞ 25.10.2017 12:58 GÜNCELLEME 25.10.2017 12:59
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bankalar hastane için para verirken ‘Hastaneye meteor düşerse zarar devletin mi firmanın mı’ diye sormuş.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘hayalim’ niye nitelediği ve İstanbul, Mersin, Yozgat, Adana’da tek tek hayata geçirmeye başladığı ve yenilerinin planlandığı şehir hastaneleri, İstanbul’da düzenlenen sağlık sektöründe kamu özel işbirliği (PPP) alanında dünyadaki tek etkinlik olan 3. Kamu Özel İşbirliği Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Finansmanını özel sektörün üstlendiği, devletin de kiracı olduğu sistemle hayata geçen şehir hastanelerinin ele alındığı zirvede, ilk finansman süreçlerinin zorluğu zirveye damgasını vurdu. 

HER DETAYI SORDULAR

Hastanelerin 2006 yılında planlandığını ve ihale aşamasına 2010 yılında geldiğini ifade eden Av. Ramazan Ariturk, ihale süreçleri öncesinde bankalarla yaşanan finansman pazarlıklarında her türlü detayın ele alındığını ifade ederek, “İhale için finansman konusunda bir ara bankalar ile firmalar arasında ilginç diyaloglar geçti. Hatta ‘Bir hastanenin üzerine meteor düşerse, zararı kim karşılayacak’ sorusu gündeme geldi. Bankacılar bu konuda yetkili devlet mi yoksa inşaatı yapacak firma mı öğrenmek istedi. Birkaç gün de bu konu hattında konuşuldu” dedi.

Zirvede konuşan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Özdemir ise, 2015’den 2016 yılına geçişte dünya genelinde PPP yatırımlarında yüzde 37 düşüş gözlemlendiğini söyledi. 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 9
  • Ben. 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Cumhurbaşkanı'nın hayali güzel ama, şehir hastahaneleri yanlış yürüyor. Acile şüpheli bir KBRN vakası girse, tüm acil kapanıyor, bu hastalar için izole oda yok, ameliyathanelere ulaşmak zor, acil ile ameliyathaneler arasında hızlı geçiş imkanı yok. Üstelik deprem, saldırı vb. durumlarda sağlık merkezlerinin tek çatı altında olması, tüm bölgeyi felç edebilir. Dünyada yeni trend, orta ölçekli, çok sayıda hastahane, devasa boyutta ve hantal tek bir hastahane değil.
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Meteorun büyüklüğüne bağlı... Çapı 1 km olan bir meteor düşerse ahirette hesaplaşırsınız.
    Cevapla
  • ismail 6 yıl önce Şikayet Et
    moderin tefeciler çok hain milletin ömüğünü sıktılar bunlar dur diyen de yok bankalar ve telefon şebekeleri tam de şebeke.......
    Cevapla
  • qwerty 6 yıl önce Şikayet Et
    Zorunlu deprem sigortasından sonra zorunlu meteor sigortası da yaptırılmalı. Deprem olursa diye binalar zorla sigorta yaptırılacak. Ya binalara meteor düşerse ne olacak? Sigorta şirketleri hemen lobi çalışmalarına başlasın. Televizyonlarda şu şehre 10 sene içersinde meteor düşme ihtimali şu kadar bu kadar diye programlar yaptırsınlar. Meteor sigortası ile deprem sigortasından daha fazla prim toplarlar.....
    Cevapla
  • mustafa tosun 6 yıl önce Şikayet Et
    bu bankalar harbi kafayi sigirmis devlet bunlara bi ceki düzen vermesi gerekiyor!
    Cevapla
  • birkissadanbinhisse 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle