'Erdoğan'la iki kez görüştüm, kendisi destekliyor'

Hyperloop Transportation Technologies CEO'su Ahlborn, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iki kez görüştüğünü, kendisinin muhtemel işbirliklerine sıcak baktığını ve desteklediğini söyledi.

'Erdoğan'la iki kez görüştüm, kendisi destekliyor'
'Erdoğan'la iki kez görüştüm, kendisi destekliyor'
GİRİŞ 07.12.2017 12:19 GÜNCELLEME 07.12.2017 13:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Düşük basınçlı kapsül içinde saatte 1000 km hıza ulaşan ve kendi enerjisini kendi üreten devrim niteliğinde bir raylı sistem teknolojisi olan Hyperloop´u dünyada ilk kez duyuran şirket Hyperloop Transportation Technologies dünya CEO´su Dirk Ahlborn, İstanbul´da ana konuşmacı olarak katıldığı Geleceğin Akıllı Şehirleri zirvesi sırasında DHA´nın sorularını yanıtladı.
 
Zirvede Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç Dr. Hasan Ali Çelik ile de görüşen Dirk Ahlborn Hyperloop teknolojisiyle İstanbul-Ankara arasının 40 dakikanın da altına düşebileceğini söyleyerek "Siz Ankara´ya 40 dakikadan az bir sürede gidebiliyor olsanız, uçakla gider miydiniz?" dedi ve havayolu şirketlerine rakip olmadıklarının tüm dünyada hava yolu şirketleriyle birlikte çalıştıklarının altını çizdi.
 
1800´lerde bile denenmiş işler olduğunu fakat tüm bu mobilite projelerinin başarısız olduğunu çünkü tek bir hükümet ve şirkete bağlı olduklarını aktaran Ahlborn, "Şimdi biz bugün bir ekosistem yarattık. Sadece "ürettik, alın" demiyoruz, ekosistem oluşturuyoruz. Hem tedarikçi şirketlerle, hem hükümetlerle iş birliği içinde mobiliteyi değiştiriyoruz" dedi.
 
WASHINGTON'DA ERDOĞAN'A SUNUM YAPILDI
 
Hyperloop CEO'su Ahlborn "(Rusya Devlet Başkanı) Putin'le de görüştüm, (Almanya Başbakanı) Angela Merkel ile de. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´la da iki kez görüştüm. Hepsi Hyperloop teknolojisini ve mobiliteyi kökten değiştirmesini destekliyor.
 
Biz bir hareket yarattık. Bu konu sadece A'dan B'ye hızlı giden bir kapsülle alakalı değil. İstasyona giderkenki süreçle de ilgileniyoruz" dedi. Ahlborn Erdoğan'a projeyi Washington´da sunma fırsatı bulduğunu ve kendilerinin konuya hayli olumlu baktığını aktardı.
 
TÜRKİYE'Yİ İNOVASYON MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ
 
Üç yıl içinde ilk yolcusunu taşımayı planlayan şirketin CEO´su Ahlborn "Fakat bu teknolojinin ticarileşmesi için biraz daha zamana ihtiyaç var.
 
Daha Ar-Ge merkezimizi kuracağız ve ticari ilk ürünün lansmanını yapacağız. Şu anda Türk hükümeti gerekli düzenlemeleri yapsın diye çalışmalarımız sürüyor, amacımız sistemi ticari bir hale getirebilmek" dedi ve Türkiye´ye yönelik planlarını şöyle aktardı:
 
"Bu arada Türk şirketleriyle çalışıp Türk ekosistemini geliştirmeye çalışıyoruz. Türkiye pazarına yatırım yapmak istiyoruz. Birçok hükümetle inovasyon merkezi kurmak için görüşüyoruz. Türkiye de bunlardan biri olsun diye umuyoruz" dedi. Türkiye´de birçok ekonomide olmayan avantajlar olduğunu belirten Ahlborn "İmalat sanayisi var, makine üreticileri var, Türkiye birçok sektörün küresel çapta tedarikçisi. Türkiye ulaştırma teknolojilerinde hem dijital hem fiziksel bir hub olabilir."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • eda 6 yıl önce Şikayet Et
    birakinda silaha yatirim yapin dunya savasa gidiyor
    Cevapla
  • kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    reis bu sistem 15-20 yıla anca gelir sen şu araba fiyatlarını düşşürsende biz rahat etsek
    Cevapla
  • Isa 6 yıl önce Şikayet Et
    Inshallah Turkiye ile de anlasma yaparsiniz. Gelecegin toplu tasima sistemi.
    Cevapla