Kanal İstanbul için büyük hareketlilik!

Kanal İstanbul'un yapılacağı bölgeye yakın olan ve inşaatı halen devam eden projeler, konut almak isteyenlerin ilgi odağı oldu.

Kanal İstanbul için büyük hareketlilik!
Kanal İstanbul için büyük hareketlilik!
GİRİŞ 28.01.2018 10:14 GÜNCELLEME 28.01.2018 10:14

Kanal İstanbul’un güzergahının netleşmesiyle bölgede inşa halindeki projelerde de hareketlilik başladı. Satış ofisleri kanala yakın ev almak isteyen ziyaretçileri ağırladı. Firmalar da bu ilgiyi satışa çevirmek için farklı kampanyalar düzenlemeye başladı. Ancak en çok; uzun vade ve düşük peşinatlı kampanyalar tercih ediliyor.

Avcılar, Küçükçekmece, Başakşehir ve Arnavutköy ilçelerinden geçecek olan Kanal İstabul, emlak piyasasını hareketlendirdi. Bölgeye yakın olan ve inşaatı halen devam eden projeler, konut almak isteyenlerin ilgi odağı oldu. Firmalar da bu ilgiyi satışa çevirmek için farklı kampanyalar düzenlemeye başladı. Uzun vade ve düşük peşinatlı ödeme seçenekleri birbiri ardına gelince satış ofisleri kanala yakın ev almak isteyen ziyaretçileri ağırlamaya başladı. Bölgede proje geliştiren inşaat firmalarının yetkilileri, güzergah açıklandıktan sonra satış ofisini ziyaret edenlerin sayısında en az yüzde 10’luk artış olduğunu aktardı.

 

 

TÜM PROJELER GEZİLİYOR

Konut alıcısının kanala yakın projeleri tek tek incelediğine de işaret eden şirket yetkilileri, her ofis ziyaretinin hemen satışa dönmediğini söyledi. Konut alıcısının artık bilinçli olduğunu belirten yetkililer, “Ev almak isteyen satış ofislerine gelerek detaylı tüm bilgiyi alıyor. Ödeme planlarını ve metrekareleri sorguluyor. Sonra da çevredeki diğer projelerin satış ofislerine gidiyor. Oralarda da tüm bilgiler toplandıktan sonra evde en az bir gün durum değerlendirmesi yapılıyor. Donatı alanları, metrekare, fiyat ve aidat karşılaştırması sonrasında oturmak veya satın almak istediği evi netleştirip satış ofislerine imza atmak için bir kez daha geliyor” bilgisini verdiler.

UZUN VADE ÖNE ÇIKIYOR

Konut alımını kolaylaştırmak isteyen inşaat firmaları en çok uzun vade ve düşük peşinat kampanyasını alıcıya sunuyor. Vadeler bazı projelerde 100 aya kadar çıkabiliyor. Ara ödeme de sıkça kampanyalarda yer alıyor. Bazı firmalar konutun teslim tarihine kadar vade farkı olmadan balon ödeme olarak da bilinen belli bir vadede toplu ödeme seçeneklerini de alıcıya kişiye özel ödeme planlarıyla sunuyor.

EN DÜŞÜK FİYAT 180 BİN LİRA

Kanala yakın inşaatı devam eden projelerde en düşük konut fiyatı site içinde 250 bin liradan site dışında ise 180 bin liradan başlıyor. En düşük fiyatlı ilçe kanala komşu Esenyurt’ta gözleniyor. En yüksek fiyat Küçükçekmece olarak dikkat çekiyor. Esenyurt’ta metrekare fiyatları orta halli sitelerde 2 bin 500 lira civarında olurken site içinde olmayan konutlarda bin 800 ila 2 bin lira aralığında işlem görüyor. Emlakçılar, Avcılar’da metrekare fiyatını 3 bin 500 lira, Küçükçekmece’de 3 bin 759 lira, Başakşehir’de 3 bin 455 lira, Arnavutköy’de ise 2 bin 300 lira olarak veriyor.

Arsa alırken iki kere düşünün

Uzmanlar bölgede konut projeleri kadar arsalara da ilginin yoğun olduğunu belirtiyor. Ancak bu noktada uyarılar da arka arkaya yapılıyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Nizamettin Aşa, arsada kazanç olduğunu ancak ‘imar’ konusuna dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Aşa, “Arnavutköy imara kapatıldı. Kanal İstanbul’un geçtiği diğer alanlar da suyolu, orman ve devlet arazisi. İmarı olmayan arsayı almayın" dedi.

Her tipte konut var

Kanala komşu konut projelerinde her tipte daire bulmak mümkün. Cihan İnşaat’ın Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirdiği Avrupark Hayat projesinde bin 95 konut ve 81 ticari ünite bulunuyor. Semt Bahçekent projesi Sur Yapı imzası taşıyor. Teslimlerin 2019 yılında gerçekleşeceği projede 1+1’den 4+1’e kadar daire tipi bulunuyor. Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Kuzey Yakası, 10 bloktan meydana geliyor.

HOŞDERE: * Tual Bahçekent * Avrupark * Avrupark Hayat * Bahçekent Flora * Cadde Flora * Bahçekent Emlak Konutları * Semt Bahçekent

KAYAŞEHİR: * Avrupa Konutları * Başakşehir Evleri * Nidapark Kayaşehir * Evvel İstanbul * Park Mavera * Kayabaşı Emlak Konutları * Palladium Kayaşehir * Kuzey Yakası * 3. İstanbul

AVCILAR: * Ispartakule Evleri 1-2 * Ebruli Ispartakule * Stüdyo 24 * Unikonut 1 * Bizimevler * Biristanbul * Mytown * Göl Panorama

KÜÇÜKÇEKMECE: * Bizim Mahalle * Tema İstanbul * Soyak Evostar * Bluelake * Avrupa Konutları

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK