Bakan Yılmaz'dan Öztürk'e 'kentsel dönüşüm' övgüsü

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk'ün kentsel dönüşüm çalışmasını başarılı bulduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz'dan Öztürk'e 'kentsel dönüşüm' övgüsü
Bakan Yılmaz'dan Öztürk'e 'kentsel dönüşüm' övgüsü
GİRİŞ 04.11.2012 13:11 GÜNCELLEME 04.11.2012 13:11

Yılmaz, bazı toplantılara katılmak üzere geldiği Adana'da merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı Azim Öztürk'ü de ziyaret etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve bakanlık bürokratlarıyla birlikte Öztürk'ü ziyaret eden Bakan Yılmaz'a Belediye Başkanı Azim Öztürk, ilçeyle ilgili bilgi verdi. Başkan Öztürk, Seyhan Belediyesi'nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile gerçekleştirdiği Kıyıkent Evleri Projesi hakkında sunum yaptı. 

Öztürk, “Şehrimizde imar yönünden en problemli bölgelerin başında gelen Barış ve İsmetpaşa mahallelerinde bu çalışmaya 3 yıl önce başladık. Kısa sürede saha çalışmasını tamamlayıp kamulaştırmaları bitirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla 3 Ekim'de Seyhan Kıyıkent Evleri'nin temelini attık." dedi. 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Belediye Başkanı Öztürk'ün kentsel dönüşüm alanında yapılan çalışmaları anlatması sırasında “Tebrik ediyorum. Çok başarılı bir proje.” diye konuştu. 

Başkan Öztürk'ün, “Temeli attığımız gün müteahhit firmadan yeni binaları bir yıl içinde teslim sözü aldık. İnşallah hak sahipleri dairelerine önümüzdeki yılın eylül ayında taşınacaklar” sözleri üzerine, “Maşallah bizim Van'daki rekorumuzu kıracaksınız yani” diyerek tebrik etti.

KAYNAK: CİHAN