‘Yeşil Ev Projesi' faaliyetleri sürüyor

İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın ‘2011 Mali Destek Yılı' kapsamında, Gaziantep Üniversitesi ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Gaziantep Yeşil Ev Projesi' faaliyetleri devam ediyor.

‘Yeşil Ev Projesi' faaliyetleri sürüyor
‘Yeşil Ev Projesi' faaliyetleri sürüyor
GİRİŞ 05.11.2012 13:01 GÜNCELLEME 05.11.2012 13:01

Program kapsamında ‘Yeşil Ev Projesi'nin tanıtımı yapılırken, pasif ev teknolojileri, yeşil bina sistemleri ve çevreye duyarlı yapılar hakkında eğitim seminerleri düzenlendi. Eğitim seminerlerinde projeyle ilgili tanıtımı projenin teknik koordinatörü Yeşil Bina Uzmanı Yüksek Mimar Seda Müftüoğlu yaptı. ‘Pasif Ev Teknolojileri', ‘Yeşil Bina Sistemleri' ve ‘Çevreye Duyarlı Yapılar' konularındaki sunumu Yeşil Bina Uzmanı Endüstri Yüksek Mühendisi Ömer Moltay gerçekleştirdi.

Sektörün artık çok geliştiğini ve ortaya teknolojik yapıların çıktığını belirten Moltay, artık teknolojinin birçok özelliklerinin kullanıldığını söyledi. Bu özelliklerin insanların yaşam şartlarını daha kolay kıldığını vurgulayan Moltay, bu doğrultuda yaşam kalitesinin de yükseldiğini kaydetti. Seda Müftüoğlu ise sektörde görev yapanlara yönelik seminerlerin devam edeceğini hatırlattı.

KAYNAK: CİHAN