Büyükşehir 'kentsel dönüşüm'de bilinçlendirecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm alanlarında yaşayan vatandaşları Yeni Kentsel Dönüşüm Kanunu hakkında bilinçlendirecek.

Büyükşehir 'kentsel dönüşüm'de bilinçlendirecek
Büyükşehir 'kentsel dönüşüm'de bilinçlendirecek
GİRİŞ 21.11.2012 11:15 GÜNCELLEME 21.11.2012 11:15

Eskiden köy olan, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının genişlemesiyle mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerine, su ve kanal hizmetlerinin götürülmesi projeleri hakkında da vatandaşlara bilgi verilecek. Belediye ayrıca esnaf ve sanatkarların yöresel, organik ve el emeği ürünlerini satabileceği semt halleri açacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ali İhsan Ölmez başkanlığında kasım ayı olağan toplantılarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi'nin, kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin rapor, Meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Kararla, kentsel yenileme uygulanacak alanlarda yaşayan vatandaşları bilinçlendirici toplantılar düzenlenmesi ve bu toplantılara ilgili kurumlardan yetkililer ile uzmanların dahil edilmesi konusunda gerekli inceleme ve araştırmaların yapılmasına ilişkin Halkla İlişkiler Komisyonu Raporu karara bağlandı.

Belediye Meclisi'nde, son yılların en çok konuşulan gıda maddelerinden organik gıdaların satışına ilişkin önemli bir karara daha imza atıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Komisyonu Raporu olarak meclis gündemine gelen 'esnaf ve sanatkarların yöresel, organik ve el emeği ürünlerini satabilecekleri semt halleri açılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması' da üyelerin oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısında ayrıca eskiden köy olan, ancak Büyükşehir Belediyesi'nin sınırlarının genişlemesiyle mahalle statüsüne kavuşan yerleşim yerlerine acil su ve kanal hizmetleri götürülmesi projelerinin vatandaşlara anlatılması konusunda gerekli çalışmaların yapılması da yine meclis üyelerinin tamamının 'evet' oyuyla karar altına alındı.

KAYNAK: CİHAN