'Dönüşüm ile 12 milyar enerji tasarrufu olacak'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'de enerjinin yüzde 45'inin binalarda tüketildiğini belirterek, "Kentsel dönüşümde bu binalar yenilendiği zaman, yılda 8 ile 12 milyar dolar arasında enerji tasarrufu olacak" dedi.

'Dönüşüm ile 12 milyar enerji tasarrufu olacak'
'Dönüşüm ile 12 milyar enerji tasarrufu olacak'
GİRİŞ 25.11.2012 13:20 GÜNCELLEME 25.11.2012 13:20

Bakan Bayraktar dün akşam Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde düzenlenen 'Kamu Özel Sektör İş Birliği Projeleri Gelecek Dönem Vizyonu' toplantısının yapıldığı Sky Tower Otel'e geldi. Otelde Düzce Valisi Adnan Yılmaz, AK Parti Düzce Milletvekilleri Osman Çakır ve Fevai Aslan tarafından karşılanan Bakan Bayraktar, MÜSİAD'ın düzenlediği toplantının içeriğine ilişkin bilgiler aldı. MÜSİAD üyeleriyle gecenin geç saatlerine kadar toplantı yapan Bayraktar, Kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye ile müteahhitlerin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "Vatandaşımızın artık şunu öğrenmesi lazım. Benim bir evim var, tapusuz, ruhsatsız, kaçak yapılmış. Şimdi kanun çıktı. Vatandaş artık ben bu kaçak evimden kaç daire sahibi olurum hesabından vazgeçti. Kentsel dönüşümde Fikirtepe çok kötü bir örnek oldu. Emsali beş kata çıkardılar. Millet yağma yaptı" dedi.

'MANTOLAMA OLMADIĞI İÇİN ENERJİ SAVRULUYOR'

Binaların dışında mantolama olmadığı için enerjinin savrulduğunu anlatan Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"Devlet olarak 55 milyar dolar ile 65 milyar doları enerjiye veriyoruz. Enerjinin yüzde 45'i binalarda tüketiliyor. Binalarda tüketilen yüzde 45 enerjiyi harcıyoruz. Kentsel dönüşümde bu binalar yenilendiği zaman yılda 8 ila 12 milyar dolar arasında enerji tasarrufu olacak"

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL