Bu evin tüm masrafları güneşten

Bursa'da 53 firmanın ortaklaşa inşa ettiği kendi enerjisini üreten ‘Modül Güneş Evi'nin, enerji ve ekoloji çalışmalarına köklü çözüm sağlaması amaçlanıyor.

Bu evin tüm masrafları güneşten
Bu evin tüm masrafları güneşten
GİRİŞ 09.12.2012 11:30 GÜNCELLEME 09.12.2012 11:30

Bursa-İzmir yolundaki bir alışveriş merkezinin otoparkında ahşap yapım tekniği ve ekolojik malzemeler kullanılarak Güneş Evi inşa edildi. 53 firmanın iştirakiyle inşa edilen Modül Güneş Evi, enerji ve ekoloji çalışmalarına çözümler öneriyor. Enerji Mimarlığı ilkelerine göre tasarlanan yapı, kendini ısıtabiliyor, soğutabiliyor, aydınlatabiliyor ve havalandırabiliyor. Bu giderler için de hiç bedel ödenmeye gerek kalmıyor.

Ev ahşap ve ekolojik malzemelerle inşa edildiğinden dolayı deprem riski de bulunmuyor. Özel ısı geçirmez malzemeleri, koruyucu izolasyon sıvaları ve boyaları da yanmasını önlüyor.

Modül Güneş evi, normal bir zemine inşa edildiğinde, tüm sulu atıklarını arıtıp, yağmur suyunu da ekleyerek yüzde 80 su tasarrufu da sağlayabilecek. 5 yıl önce, ilk örneği Diyarbakır'da inşa edilen Güneş Evi, 5 yıl ara ile iki kez mimari ve eğitim adına Avrupa Birliği 'Eurosolar Ödülü'ne layık görüldü.

Metrekare fiyatı 2 bin lirayı geçmeyen Modül Güneş Evi, 5 Şubat 2013'e kadar inşa edildiği alanda sergilenecek.