Aşkabat Havaalanı'nı Polimeks yapacak

Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesi Polimeks'in oldu.

Aşkabat Havaalanı'nı Polimeks yapacak
Aşkabat Havaalanı'nı Polimeks yapacak
GİRİŞ 12.01.2013 09:45 GÜNCELLEME 12.01.2013 10:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat, Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatı ihalesini kazandı. Yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının proje değeri ise 2 milyar 253 milyon dolar olacak. Türkmenistan'ın milli sembol ve değerlerinden esinlenerek tasarlanan yeni havaalanının inşasına 2013 Ocak ayında başlanarak 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. Yeni havaalanı, yaklaşık 350.000 m² kapalı alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlayacak.

Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesinin, tamamlandığında sadece Türkmenistan'ın değil dünyanın önemli havaalanları arasında yer alacağını vurgulayarak, bu ihaleyi kazanmaktan ve Türkmenistan Devleti'nin en büyük yatırımlarından birinin yapımını üstlenmekten dolayı büyük onur duyduklarını söyledi. Tabanca, "Bize olan inanç ve güvenlerinden dolayı Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguly Berdimuhamedov'a ve iki ülke arasındaki olumlu ticari ilişkilerinin devamını sağlayan Türk yetkilere teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Yaklaşık 17 yıldır Türkmenistan'daki birçok projenin inşasına imza attıklarını hatırlatan Erol Tabanca, şunları söyledi:

"Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşasına 2013 Ocak ayında başlanacağını ve 2016 yılında bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, " Yeni projemizin değeri 2 milyar 253 milyon dolar. Kurulduğumuz günden bu yana toplam 120 projeye imza attık. Bu proje, Türkmenistan'da inşa ettiğimiz ikinci havaalanı olacak. Türkmenistan tarihinde önemli bir yeri olan Oğuz Han'dan ve  yine Türkmen kültüründe önemli bir motif olan laçin kuşundan esinlenerek oluşturulan projenin tasarımı da firmamızın eseridir.

Halihazırda toplam büyüklüğü 3.69 milyar dolar olan Aşkabat Olimpiyat Kompleksi, Aşkabat Teknoloji Merkezi ve Awaza Kongre Merkezi gibi projelerin inşasına devam etmekteyiz. Türkmenistan'a böyle bir hizmet vermekten ve dolayısıyla ülkemiz için de çok büyük bir istihdam kapısı açmış olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Bu projenin inşası sırasında yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Polimeks, 2012 yılında inşaat sektörün en prestijli yayını olarak kabul edilen uluslararası Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından yayınlanan "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" sıralamasında 56'ıncı; Türk firmaları arasında ise birinci sırada yer aldı.

KAYNAK: EMLAKOFİS
YORUMLAR 1
  • Selman Mete 11 yıl önce Şikayet Et
    harika. proje harika...uygulaması da iyi olur inşALLAH. mimarını tebrik ediyorum.
    Cevapla