Yeni Konya Stadı'nın inşaatı durdu!

Temeli Haziran ayında atılan Yeni Konya Stadyumu'nda çalışmalar yüklenici firmanın yaşadığı finansal sıkıntılar nedeniyle durma noktasına geldi.

Yeni Konya Stadı'nın inşaatı durdu!
Yeni Konya Stadı'nın inşaatı durdu!
GİRİŞ 16.01.2013 14:50 GÜNCELLEME 16.01.2013 15:57

Mehmet Can Belören'in haberi

Temeli Haziran ayında, Resmi temel atma töreni ise Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla 17 Ekim 2012 tarihinde atılan Yeni Konya Stadyumu'nda, yüklenici firma olan Gintaş'ın belediyeden ödenek alamadığı gerekçesiyle çalışmalara ara verdiği iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediyesi topu yüklenici firma olan Gintaş'a attı.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nde stadyum inşaatıyla yakından ilgilenen Göksel Gürocak yaptığı açıklamada; Belediye'nin tüm yükümlülüğünü yerine getirdiğini, yüklenici firmanın inşaatı durdurmasını gerektiren bir durum olmadığını söyledi. Gintaş'ın müteahhitleriyle yapılan son görüşmeden olumlu yanıt aldıklarını dile getiren Gürocak, firmanın inşaata devam edeceğini ifade etti.



GİNTAŞ AŞ: BELEDİYE'NİN BİR KUSURU YOK!

-İnşaat kayyum kontrolünde sürecek-

Gintaş firmasının yetkili ismi Neşet Tahir Doğru Stadyum inşaatının durmasıyla ilgili yaşanan finansal sıkıntıları gerekçe gösterdi ve inşaatın durmasında belediyenin hiçbir rolünün olmadığını söyledi. Firmanın kendi içinde bulunduğu finansal sıkıntıların inşaatın bir süre durmasına sebep olduğunu ifade eden Doğru, Belediyenin bir kusuru olmadığını kabul etti.

Neşet Tahir Doğru, 31 Aralık'ta mahkemeye yaptıkları iflas ertemele başvurusunun kabul edildiğini belirtti ve inşaatın kayyum kontrolü altında süreceğini dile getirdi.

İnşaatta faaliyetlerin yeniden başladığını ifade eden Doğru, önceden öngördüğümüz gibi kış aylarında verimin düşük olacağını hatta durma noktasına gelebileceğini belirtti. Bu durumun inşaatın durması yönünde algılanmaması gerektiğini söyleyen yetkili, sözleşmenin "Kış aylarında yavaşlamanın olabileceği" yönünde bir madde içerdiğini belirtti.

Stadyum inşaatında yaşanan sıkıntıların, Yeni Konya Stadyumu'nun bitiş tarihini etkilemeyeceğini söyleyen Gintaş yetkilisi, sözleşmede yer aldığı gibi stadyumun 660 gün sonra anahtar tesliminin gerçekleştirileceğini kaydetti.

KAYNAK: HABER7