Bakan Müezzinoğlu'ndan 32 ilimize müjdeli haber!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ''Türkiye'nin 30 bin hekime ihtiyacı var'' dedi ve ekledi: 'İlk planda büyükşehir statüsü olan illerde 32 civarında şehir hastanesi yapmayı düşünüyoruz.

Bakan Müezzinoğlu'ndan 32 ilimize müjdeli haber!
Bakan Müezzinoğlu'ndan 32 ilimize müjdeli haber!
GİRİŞ 09.02.2013 12:47 GÜNCELLEME 10.02.2013 01:00
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Müezzinoğlu, ziyaret ve incelemeler yapmak için geldiği Edirne'de, Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, dönem dönem büyük şehirlerdeki hastanelerde kuyruklar ve beklemeler oluştuğunu, bunun çözümünün de açıkçası çok kolay olmadığını söyledi.

Türkiye'deki hekim sayısının, sağlık hizmeti alan kişi sayısına göre çok düşük kaldığını anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin 30 bin hekime ihtiyacı var. Dönem dönem büyük şehirlerde hastanelerdeki beklemelerin ve kuyrukların olmasını açıkçası çözebilir miyiz, çok samimi olmak lazım ki kolay değil. Bakın 2002 yılında Türkiye'deki hekim sayısı 120 bin idi. Bugün 125 bin. 2002 yılında Türkiye'deki bütün tıp alanındaki tıbbi işlem sayısı 96 milyon iken, bugün 300 milyon. Bize şu anda 30 bin adet hekim lazım. 10 bin adet pratisyen, 20 bin adet uzman hekim lazım. Ne yazık ki bu ülkede yıllardır YÖK ve tabip odası, 'ülkede hekim fazlası var' diye tıp fakültelerine yeteri kadar öğrenci almadı. Son 5 yılda almaya başladık. Onların da ülkeye hizmet edebilmesi için önlerinde 7-8 yıl var. Yabancı uyruklu hekim çalıştırmak için kapıyı açtık. Onlar da tam olarak yaraya merhem olacak çözüm olamadılar. Vatandaşlarımız aynı hastalık için 3 günde 4 hekim geziyor. Neticede başka hastaların sırasını alıyor. Halkımızın sağlık hizmetlerini en iyi şekilde alması için tedbirlerimizi alacağız. İnşallah bu süreci daha iyi götürürüz.''

-''32 civarında şehir hastanesi yapmayı düşünüyoruz''-

Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ''Şehir hastaneleriyle ilgili yapılan çalışmalar hangi aşamada, bilgi verir misiniz-'' sorusu üzerine, şehir hastaneleriyle ilgili Kamu Özel Ortaklığı Kanun Tasarısı'nın Plan Bütçe Komisyonu'nda olduğunu belirtti.

''İlk planda büyükşehir statüsü olan illerde 32 civarında şehir hastanesi yapmayı düşünüyoruz'' diyen Müezzinoğlu, ''Bunların planları yapıldı, ön hazırlıkları tamamlandı. Bunlardan 3 tanesinin ihalesi tamamlandı. Müteahhitleri belli. 4 tanesinin ihalesi yapıldı. Bazı sıkıntılar oldu. Yasal düzenlemeleri bekliyoruz'' dedi.



KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Tylor Atkinson 11 yıl önce Şikayet Et
    şehir hastaneleri efsanesi-3. 10-Bugünden yarına büyük yatırım bütçesi isteyen bu “projeleriniz” için finansman sağlayacağı söylenen kamu özel ortaklığı yönteminin Tasarı sayesinde en küçük birime kadar yayıldığını, hastanelerin dış cephe yalıtımını yaptırmak için bile tıbbi hizmet satınalınarak yapılacağını biliyor musunuz? 11-Bu hastanelerde Sağlık Bakanlığı’nın kiracı olacağını biliyor musunuz? Hatta Sağlık Bakanlığı’nın Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nun, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun kendi binalarında şirketlerin kiracısı olacaklarını biliyor musunuz? 12-Bizleri, çocuklarımızı, hatta torunlarımızı yarım asır süreyle borçlandıracağını; bugüne kadar yapılan ihalelerle bile şimdiden 60 katrilyon lira borçlandığımızı biliyor musunuz?
    Cevapla
  • Tylor Atkinson 11 yıl önce Şikayet Et
    şehir hastaneleri efsanesi-2. 6-Türkiye’nin en büyük şehirlerine yapılacak bu hastanelerin tamamlanmasından sonra o şehirde neredeyse başka “Devlet” Hastanesi kalmayacağını mevcutların kapatılıp yerlerinin şirketlere verileceğini biliyor musunuz? 7-İhaleyi alan şirketlere kredi verecek çok uluslu finans kuruluşlarının, uygun görmeleri durumunda Hastanelere el koyup yöneteceklerini biliyor musunuz? 8-Şehir hastanesi ihalelerini alan şirketlere sanki otoyol işleteceklermiş gibi toplumu hasta etmek üzerinden yüzde 70 doluluk oranı vaat edildiğini biliyor musunuz? 9-İhale alan şirketlerin alacakları kredilere ve bunların her türlü ek masrafına doğrudan Hazine garantisi verildiğini, her türlü Damga ve Harçtan vareste, KDV’den muaf olduklarını biliyor musunuz?
    Cevapla
  • Tylor Atkinson 11 yıl önce Şikayet Et
    şehir hastaneleri efsanesi-1. 1-45 bin yeni yatak yapılacağını söylediğiniz halde “şehir hastanesi” projelerinin mevcut hastanelerin kapatılması, yatak sayısının azaltılması şartıyla yapıldığını biliyor musunuz 2-“Dışarıda sedyelerde insanlar olmasın, bizim istediğimiz bu” diyerek anlattığınız hayaliniz ile bu Tasarının bir ilgisinin olmadığını biliyor musunuz 3-Tasarı’daki bir madde ile hekiminden teknisyenine ebesinden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarının taşeron işçisi haline getirileceğini biliyor musunuz 4-Bu devasa “şehir hastanelerinde” çalışacak binlerce kişinin işyerine gelmek için kullanacağı servisten, çocuklarını bırakacakları kreşe kadar her yerin “ticari alan” olacağını biliyor musunuz 5-Morg ve gasilhanenin de şirkete devri mümkün “ticari alan” olarak sayıldığını biliyor musunuz?
    Cevapla
  • alpertunga 11 yıl önce Şikayet Et
    kaliteli hekim-kaliteli hasta-kaliteli insan. egemen doğan kardeşim dediğin çok doğru kaliteli hekimler lazım ama şunuda unutmamak lazım kaliteli hasta daha ziyade kaliteli insan olmak da lazım; zengin-fakir, köylü-kentli, tahsilli-cahil demiyorum kaliteli, şahsiyetli edepli insan-toplum olmak lazım. yoksa hekim dediğinde hasta dediğinde aynı toplumdan çıkıyor. çok hekim yetiştireceğiz diye kalitenin düşürülmemesi konusunda sonuna kadar katılıyorum.
    Cevapla
  • egemen doğan 11 yıl önce Şikayet Et
    hürmüz bey'e. hürmüz bey bunlar sadece senınle benımle olacak işler değil bimer^'e yazmamız lazım diğer insanlarıda bu konuda bilinçlendirmek gerekiyor.eline sağlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle