Kartal'a 2 milyar liraya yat limanı

Anadolu yakasının merkezi olarak gösterilen Kartal'ın, üç yıl içinde yat limanı da olacak. Çimento Fabrikası arazisini alan DAP Yapı, projenin sadece inşaat aşamasında bile 2 bin kişiyi çalıştıracak.

Kartal'a 2 milyar liraya yat limanı
Kartal'a 2 milyar liraya yat limanı
GİRİŞ 16.04.2013 12:35 GÜNCELLEME 16.04.2013 12:35

İstanbul Anadolu Yakası'nın en değerli arazisi olarak bilinen Kartal'daki Yunus Çimento Fabrikası'nın arazisini Emlak GYO'dan alan Dap Yapı, yaklaşık 2 milyar liralık projenin detaylarını gazetemize açıkladı. Araziye yapılacak konutların yanısıra, projenin içinde alışveriş merkezleri, özel hastane, özel okullar, rezidans, ofisler ve cami yer alacağını söyleyen Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Projemizi yat limanı ile taçlandıracağız. Yat limanı ve bu proje bölgenin çehresini değiştirecek” dedi.

Proje aşamasında yaklaşık 2 bin kişinin istihdam edileceğini belirten Yılmaz, “Araziyi, proje ortağımız Eltes Yapı ile birlikte hasılat paylaşımı modeliyle 1 milyar 335 milyon liraya aldık. Anadolu yakasının en güzel arazisinde dünyanın en iyi konseptini ve onlarca yıl ülkemizi ulusal arenada temsil edebilecek eserler inşa edeceğiz. Bu proje, İstanbul'un denize sıfır, bu ölçekte tek gayrimenkul projesi olma özelliği taşımaktadır” diye konuştu.

Projenin yapımına bu yıl başlanacağını söyleyen Yılmaz, “İnşaat başladıktan sonra 30 ay içinde projeyi tamamlamayı planlıyoruz. Sadece inşaat aşamasında en az 2 bin kişi çalışacak. Proje için 35 metre genişliğinde yol açılacak. Anadolu Yakasının en iyi projesi için kredi kullanmayacağız. Tamamını öz kaynaklarımızla yapacağız” dedi.

Emlak piyasasındaki gelişmelere de değinen Yılmaz, imkanı olan herkesin bu dönemde evini almasını tavsiye ederek, “İstanbul'da iki sene sonra yüzde 1 KDV'si olan konut kalmayacak. Şu anda imkanı olanlar varsa ev almak için iyi bir zaman olduğunu düşünüyorum. Faizlerin aşağıda olması da konut alma kararını destekliyor” açıklamasını yaptı. Yabancıya konut satışının önemini de anlatan Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “İç dengelerle emlak piyasasının gelişmesi zor. Yabancıya mülk satışından iyi para gelir. Yılda 10-15 milyar doları yabancıya konut satışından yurda sokarız” dedi.

20 milyon TL'ye Fitness City zinciri

İnşaat projelerinin sadece konuttan ibaret olmadığını ve sosyal donatılarının öneminin arttığına işaret eden Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, konutun dışında, 20 milyon lira ile fitness sektörüne adım attı. Fitness'ın projelerinde yer aldığını belirten Yılmaz, “Daha önce bu alanların işletmelerini başkalarına veriyorduk. Ancak, bu işi kendimiz yapmaya karar verdik. Fitness City markasıyla kuracağımız zincirin ilk halkasını Dragos'taki Yelken Kule projemizde açtık. Fitness City markasıyla 10 yılda 40 tesise ulaşacağız. Sadece kendi projelerimizde değil satın almalarla da büyüyeceğiz. Bu bizim ikinci iş kolumuz olacak” dedi. Yılmaz, Dragos'ta 5 bin metrekarelik Fitnes City'de besin değeri önceden hazırlanmış yemeklerin olduğu özel restoran, VIP sipa, Türk hamamı, buhar odası, özel dinlenme salonu, yüzme havuzu ve spor salonu yer alıyor. Türk insanının gelir düzeyi artıyor. Artık, ev sadece başını sokacağın yer değil, yaşayacağın alan oluyor” diye konuştu.