Türkiye'den "Bestseller" kampanya

Türkiye'nin doğru ve etkili tanıtımı için dünyaca ünlü kalemler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in davetiyle Türkiye'de ağırlanıyor.

Türkiye'den "Bestseller" kampanya
Türkiye'den "Bestseller" kampanya
GİRİŞ 22.09.2013 13:24 GÜNCELLEME 22.09.2013 13:24

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD'de satılan uluslararası yayınlar arasında "En Çok Satanlar" listesinde bir numarada yer alan ve 25 dile çevrilen "1000 Places To See Before You Die" (Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1000 Yer) adlı kitabın yazarı Patricia Schultz, 23-27 Eylül tarihleri arasında Bakan Çelik'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek.

SCHULTZ, EGE MAVİSİNİ SÖZCÜKLERE DÖKECEK

"Silversea" kruvaziyer turuna konuk sunucu olarak katılacak Schultz, Ege mavisini sözcüklere dönüştürecek. Schultz, geziyle ilgili izlenimlerini Amerikan basınından "The Wall Street Journal" gazetesi, "Everyday With Rachel Ray", "Oprah: The O Magazine" ve "Real Simple" dergileri için hazırlayacağı makalelerde paylaşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Schultz için 23 Eylül Pazartesi günü Efes'te, 26-27 Eylül 2013 tarihleri arasında da İstanbul'da bir gezi programı hazırladı.

Efes-Ege-İstanbul merkezli program kapsamında Schultz, Bakan Ömer Çelik ile de bir araya gelecek. "Ölmeden Önce Görmeniz Gereken 1000 Yer" isimli kitabını gelecek günlerde güncelleyecek Schultz'un, gezinin ardından kitabına Türkiye'den yeni noktaları eklemesi bekleniyor.

İNGİLİZLER ANTALYA'YI NOLAN'LA ÖRENECEK

Öte yandan, İngiltere'nin yüksek tirajlı gazeteleri Daily Express ve Sunday Express'in Türkiye'nin zenginliklerini keşfeden yazarı Steven Nolan, Antalya limanı, Arkeoloji Müzesi ve Aspendos'u ziyaret etti. Ziyaretin ardından İngilizler, Antalya bölgesini her açıdan içlerinden birinin kaleminden okuyacak. Ukrayna kadın yaşam dergisi olan Natali'nin yazarlarından Svetlana Gadjieva da, dergisi için makaleler hazırlamak üzere Nolan ile birlikte Antalya'yı gezdi.

AVUSTURYALI GAZETECİLER DOĞU KARADENİZ'DE

Kültür ve Turizm Bakanlığının çalışması kapsamında, Doğu Karadeniz Bölgesinin destinasyon olarak ön plana çıkartılması, bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin uluslararası arenada daha yakından tanıtılmasına da önem veriliyor. Avusturya'nın en yüksek tirajlı gazete ve dergilerinden dört isim 23-28 Eylül 2013 tarihleri arasında beş gün Trabzon'da ağırlanacak.

"Oberösterreichische Nachrichten" seyahat bölümü yazarı Andreas Fediuk Winter, "Die Presse" yaşam stili yazarı Duygu Özkan, Avusturya'nın dördüncü büyük günlük gazetesi "Kurier"ın şef redaktörü ve yazarı Josef Ertl, seyahat ve mutfak konularında yazılar kaleme alan serbest gazeteci Anita Ericson, Kayabaşı Yaylası, Zigana Geçidi, Ayder Yaylası, Uzungöl, Fırtına Vadisi, Salimodi Yaylası başta olmak üzere Atatürk Köşkü, Aya Sofya Müzesi, Sümela Manastırı, Rize Botanik Parkı gibi bölgenin tüm zenginliklerini görecek.

KAZAKLAR İSTANBUL VE EGE SAHİLLERİNDE

Türkiye'ye gelen Kazak turist sayısının artırılması için de girişimde bulunan Bakanlık yetkilileri ve sektör temsilcileri, etkin tanıtım için bir grup Kazak gazeteciyi Türkiye'de ağırladı.

Kazak gazeteciler, THY ve Kazak-Türk İşadamları Derneği'nin (KATIAD) desteğiyle Bakanlık tarafından bir hafta Türkiye'de konuk edildi. İstanbul ve Muğla merkezli ziyaret sırasında, Kazak gazetecilere, Antalya dışında gezilip tatil yapılacak noktalar tanıtıldı. Türkiye'de yapılan tatillerin yalnızca güneş ve denizle sınırlı olmadığı, turistlerin kültürel bir zenginlikle keyifli anlar sürerken insanlık tarihinde yolculuk fırsatı da yakaladığı gözler önüne serildi.

KAYNAK: AA