Termal'de Kurban Bayramı bereketi

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, Yalova'nın, kaplıcalarıyla ünlü Termal ilçesindeki otel, motel, apart ve pansiyonlarda doluluk oranının yüzde 100'e çıkmasını sağladı.

Termal'de Kurban Bayramı bereketi
Termal'de Kurban Bayramı bereketi
GİRİŞ 14.10.2013 09:52 GÜNCELLEME 14.10.2013 09:52

Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, yerli ve yabancı turistlerin, her tatil döneminde olduğu gibi bu Kurban Bayramı'nda da ilçedeki tesislere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Tesislerde konaklamak için neredeyse boş yer kalmadığını hatta bayramın ilk iki gününde gelecek vatandaşları, Çınarcık, Esenköy, Koru gibi Termal'e yakın ilçe ve beldelere yönlendireceklerini belirten Atik, şöyle devam etti:

"Özellikle düzenli tesislerimizde önemli miktarda doluluk yaşıyoruz. 7 turizm işletme belgeli tesisimiz var ve bunların tamamı dolu. Belediye belgeli otellerimizin de yaklaşık tamamının dolduğunu ve apartlarımızın dolmak üzere olduğunu söyleyebilirim. İlçemizdeki otel, motel, apart ve pansiyonlarda doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması, yerli misafirlerin yoğun olarak ilçemize gelmesini sağladı. Termal'de yerli turistlerin yanı sıra önemli miktarda yabancı turist ağırlanıyor. Özellikle Ortadoğu'dan gelen misafirlerimiz var. Zaten eskiden beri Termal'e önemli miktarda ayak alışkanlıkları vardı. Eskiden Arap turistler ilçemize ve Türkiye'ye sadece yazın geliyordu. Artık kış aylarında da yoğun miktarda Arap turiste hizmet veriyoruz."

Atik, Termal'in yerleşik nüfusunun 3 bin dolayında olduğu bilgisini verdi. Kurban Bayramı tatilinde konaklama hizmeti verilecek kişi sayısının bundan kat kat fazla olduğuna dikkati çeken Atik, "Öyle tahmin ediyorum ki bu bayram tatilinde 50 binin üzerinde insana konaklama hizmeti vereceğiz. Günübirlik hizmet verme noktasında olduğumuz 100 bin kişiyi de buna eklersek bayram tatilinde ilçemizde 150 bin insan sirkülasyonuyla karşılaşacağız" ifadesini kullandı.

Geceleme sayısının geçen yıla göre yüzde 100 artması bekleniyor

İsmail Atik, geçen yıl 430 bin olan geceleme sayısının bu yıl 700-800 bine çıkmasını beklediklerini anlattı.

Geceleme sayısında 2012'ye oranla yüzde 100 artış kaydedileceğini ve gelecek yıl 1 milyon kişiye ulaşmayı beklediklerini vurgulayan Atik, şunları kaydetti:

"İlçemizin İstanbul, Kocaeli ve Bursa'ya çok yakın olması dolayısıyla insanların kaplıcaları tercih ettiğine ve bunun için Termel'e geldiğine şahit oluyoruz. Kaplıca tedavisi görmeye, açık, kapalı havuzlardan ve aile kabinlerindeki nitelikli kaplıca sularından şifa bulmaya geliyorlar. Kaplıcalarımızın bir önemli özelliği de insanları çok ciddi derecede dinlendirmesi. İnsanlar dinlenmeye geldiklerinde aynı zamanda yoğun yeşillikler içinde, doğal ortamda, büyükşehirlerin stresi ve yoğunluğundan uzak bir şekilde tatillerini rahat rahat geçirebiliyor. Bundan dolayı çok mutluyuz ve memnunuz. Hem belediye hem de ilçedeki işletmeciler olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu güzellikte hizmet edeceğimize inanıyorum."

Atik, yerli ve yabancı turistleri, sadece yaz ayları ve bayramlarda değil, yılın her gününde Termal'de tatile beklediklerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA