Taraklı Termal ile sağlıklı yaşam yanınızda

ASKON Grup Yatırım A.Ş. kuruluşu olan Taraklı Termal 2010 yılında 2 senelik bir fizibilite çalışmasının neticesinde kurulmuştur.

Taraklı Termal ile sağlıklı yaşam yanınızda
Taraklı Termal ile sağlıklı yaşam yanınızda
GİRİŞ 16.01.2014 11:10 GÜNCELLEME 21.01.2014 17:14

İsmini tarihi Taraklı İlçesi'nden alan ‘Taraklı Termal' doğanın mucizesini ülkemize ve dünyaya sağlık ile eğlenceyi birleştirerek sunmak, bunu çalışanlarıyla verimli ve sürdürülebilir kılarak yenilikçi yapısıyla sağlık ve turizm sektöründe uluslararası lider bir marka olma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir.

1300 daire, 31.200 devre mülk ve sosyal tesislerden oluşan projenin değeri yaklaşık 400.000.000 TL' dir.

Tamamlandığında 400 kişiye doğrudan, 2000 kişiye dolaylı olarak iş olanağı sağlanacaktır.

Metropollere 1-2 saat mesafede olan Taraklı Termal; tatilin, sağlığın,eğlencenin ve kültür-sanatın başkenti olacak şekilde dizayn edilmektedir.

Bedesten mimarisi örnek alınarak tasarlanan Osmanlı çarşısında aktar, restoranlar, kuaför, Lostra salonları, nargile cafe ve internet kafe ve mağazalar bulunmaktadır. Spor ve eğlence alanında müşterilerin keyifli vakit geçirmesi için Fitness salonları,spor sahaları,aquapark, bay ve bayanlar için ayrı planlanmış yüzme havuzları, masa tenisi,bilardo,masa hokeyi,tarihi ipek yolu turları,bisiklet turları,Atv safarileri,paintball gibi aktivitelerde mevcut.10.000 m2'lik spa merkezine sahip olan Taraklı termal tatil köyü geleneksel ve modern hamamları,buhar odası,saunalar ve ile müşterilerine geniş bir seçenek sunmaktadır.Taraklı termal tatil köyünde 1100 kişilik konferans salonu,300 kişilik seminer salonu ve 2 adet 250 kişilik seminer salonu da mevcuttur.

İnsan sağlığı açısından son derece önemli olan Kalsiyum, Sülfat, Sodyum, Magnezyum , Nitrat, Potasyum,Mangan,Demir gibi mineraller termal suyun içinde bol miktarda bulunmakta romatizmal hastalıkların ve cilt hastalıklarının tedavisinde faydalı olmaktadır.

Taraklı termal tatil köyünde su 48,5 derece 130 litre/saniye kapasiteli ve 200 metre derinlikten çıkarılmaktadır. 2015 yılında açılması planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon hastanesi Fizik tedavi ve Dermatoloji bölümleri ile hizmet verecek ve 24 saat ambulans hizmeti sağlanacaktır.

Taraklı Termal üyeleri dostlarından kendi komşularını seçerken Taraklı ı Termal ‘de 81 ilde bayi yapılanmasını da hızla devam etmektedir.