Turistlere özel turizm zabıtası geliyor

Binlerce uygarlığın beşiği olan ve bir açık hava müzesi görünümündeki Mardin'i ziyaret eden turistler için turizm zabıtası oluşturuluyor.

Turistlere özel turizm zabıtası geliyor
Turistlere özel turizm zabıtası geliyor
GİRİŞ 04.07.2014 14:30 GÜNCELLEME 04.07.2014 14:41

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Februniye Akyol, kentin en önemli caddesi Birinci Cadde'de bulunan zabıtaların artık sadece turistlere hizmet vermek amacıyla görev yapacaklarını söyledi. Akyol, "Aslında zabıtadan ziyade bir turizm görevlisi özelliğini taşıyacak. Konumlandıracağımız zabıtalar bir anlamda rehber olacaklar" dedi.

Binlerce uygarlığın beşiği olan ve özgün mimarisi ile bir açık hava müzesi görünümündeki Mardin'i ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere hem güvenlik, hem rehberlik hem de seyahatlerinde kolaylık sağlaması amacıyla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde turizm zabıtası oluşturuluyor.

Oluşturulacak turizm zabıta biriminin, turistlere yardımcı olacağını belirten Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Februniye Akyol, "Mardin'in Birinci Caddesi'ne şu an Artuklu Belediyesi bakıyor. Biz kurumsallaşmamızı tamamladıktan sonra orayı da biz büyükşehir bünyesine katacağız. Birinci Cadde turistlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği bir geçiş yoludur. Orada özel bir zabıta konumlandırmamız gerekecek. Turizme yönelik dil bilen ve insan ilişkileri iyi olan kişileri konumlandıracağız. Tabi bunların arasında önceliği kadın zabıtalara vereceğiz. Zabıtaların estetiği, iletişim becerisi ve yeteneği daha iyi olduğundan erkeğe oranla kadın zabıtalara öncelik tanıyacağız" dedi.

Görevlendirilecek turizm zabıtasının kaç kişi olacağına şimdilik karar verilmediğini belirten Akyol, turizm zabıtalarının gece ve gündüz olmak üzere 2 vardiya halinde görev yapacağını açıkladı. Zabıta elbiselerinin hangi renk olacağı konusunda karar alınmadığını ifade eden Akyol, "Biz halkçı bir belediyeyiz. En ufak bir ayrıntıya kadar halka danışarak hareket etmeliyiz. Tabi benim gönlümden geçen ise, kadın zabıtaların mor elbiseli olmasıdır" diye konuştu.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL