Trump'ı Bakü’ye getiriyor

Dünyanın 43 ülkesinde turizm ve gayrimenkul yatırımlarına yön veren Servotel, Trump® International Hotel & Tower’ı Bakü’ye getiriyor.

Trump'ı Bakü’ye getiriyor
Trump'ı Bakü’ye getiriyor
GİRİŞ 11.12.2014 10:56 GÜNCELLEME 11.12.2014 10:56

Azeri yatırımcı Garant Holding ile beş yıldızlı lüks otel markası Trump Hotel Collection’ın bir araya gelmesine yardımcı olan Servotel’in vizyon geliştirme, konseptlendirme, mimar seçimi, proje takibi, markalandırma, açılış öncesi ve sonrası pazarlama danışmanlığını üstlendiği Trump International Hotel & Tower Baku ilk misafirlerini Haziran 2015’te ağırlamaya başlayacak.

Trump Hotel Collection'ın Garant Holding ile gerçekleştirdiği işbirliğine aracı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Servotel Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Heyfegil, Trump International Hotel & Tower Baku’nun şehrin en önemli sembollerinden biri olacağına inandıklarını söyledi. Ayla Heyfegil, “Bakü’de Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nin hemen önünde bulunan 33 katlı Trump International Hotel & Tower Baku 72 ultra lüks rezidans ve 189 otel odasından oluşacak. Otel içinde dünya çapında bilinen restoran, kafe ve barların yanı sıra spa&wellness center ile görkemli toplantı ve etkinlik alanları yer alacak” dedi.

2014’te açılan dört otelde Servotel imzası var

Ayla Heyfegil, 2014 yılında Türkiye’de proje geliştirme ve markalama danışmanlığını üstlendikleri Hilton Bomonti, Mandarin Oriental Bodrum, Rixos Eskişehir ve Sheraton Adana’nın açıldığını hatırlatarak şunları söyledi:

“Farklı coğrafyalarda çok sayıda turizm yatırımına ve gayrimenkul projesine destek veriyoruz. Özellikle son yıllarda Türk yatırımcılar ile uluslararası otel markalarını yoğun şekilde bir araya getirmeye başladık. Bunun en önemli nedeni Türkiye’nin tüm dünyada en fazla turist alan ilk 10 ülke arasında olması ve sektördeki büyüme potansiyeli. Bu durum hem Türk yatırımcıları turizm sektörüne yönlendiriyor, hem de uluslararası markaların Türkiye’ye girme isteğini artırıyor.”

Servotel olarak projelere daha arsa aşamasındayken danışmanlık vermeye başladıklarını hatırlatan Ayla Heyfegil, Mandarin Oriental Bodrum’un arsadan bugüne kadar gelen hikâyesini şöyle anlattı: 

“Servotel olarak uzun yıllardır Astaş Holding’e birlikte çalışıyoruz. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı ile birlikte şu anda otelin bulunduğu arsayı görmeye gittiğimizde çok beğendik. Konsepti ve mimari projeyi belirledikten sonra buradaki en doğru markanın Mandarin Oriental olacağını düşündük ve onlara teklif götürdük. Mandarin Oriental yönetimi de arsayı ve projeyi çok beğendi. Bulunduğu her ülkeye ana şehirlerdeki otel yatırımları ile giren Mandarin Oriental, ilk defa bir ülkeye resort otelle giriş yaptı.

Turizmdeki büyüme potansiyeli nedeniyle uluslararası otel markalarının Türkiye’ye ilgisinin önümüzdeki dönemde daha da artacağını ifade eden Ayla Heyfegil, dünyanın önde gelen otel markalarını önümüzdeki yıllarda sadece büyük şehirlerde değil tüm Türkiye’de görebileceğimizi söyledi.

KAYNAK: EMLAKOFİS