Rus turistlerin gözdesi Türkiye

ATOR Başkan Vekili Maya Lomidze, Türkiye’nin 2015 yılında da Rus turistlerin gözde yeri olmaya devam edeceğini söyledi.

Rus turistlerin gözdesi Türkiye
Rus turistlerin gözdesi Türkiye
GİRİŞ 25.12.2014 01:21 GÜNCELLEME 25.12.2014 01:21

Lomidze’ye göre ekonomik krize rağmen, vizesiz rejim ve “her şey dahil” sistem Türkiye’yi cazip kılıyor.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Lomidze, turizm piyasasıyla ilgili rakamları açıkladı. ATOR Başkan Vekili, “Bu yıl yurtdışına çıkan Rus turist sayısı yüzde 40-50 oranda düştü. Ruslar için popüler sayılan Tayland’a yönelik Rus turist sayısı yüzde 7-10, Yunanistan ve İspanya’ya ise yüzde 20’dan fazla düştü.” dedi.

Türkiye’ye yönelik Rus turist sayısında artış gözlemlediklerini ifade eden Lomidze, “Türkiye’ye yönelik Rus turist sayısı geçen yılla kıyaslamada yüzde 30 daha fazla. Mısır’a ise yüzde 10 daha fazla. Gelecek yıl da bu eğilim aynen kalacak. Özellikle Türkiye Rus turistlerinin gözde yeri olmaya devam edecek. Bunun nedeni Rusya ve Türkiye arasında vizelerin olmaması ve “her şey dahil” sisteminin uygulanması. Rublenin düşüşü tabii ki etkileyecek Türkiye piyasasını. Şimdiden rakam söylemek zor, ama buna rağmen genel olarak büyümenin olacağına inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir kısım uzmanlara göre rublenin aşırı değerlenmesi nedeni ile tüm yurt dışı çıkışları gibi Türkiye turizm sektörünün de olumsuz etkilenecek. Avrupa’nın aşırı pahalanması nedeni ile bir kısım yeni kitlenin Türkiye’ye yönelme ihtimali olacağını öngörenler de var. Rusya’da turizm sektöründe çalışan firmalar zor günler yaşarken, erken rezervasyonlarda sıkıntıların olması sektörü tedirgin ediyor.