Termal tesislerde sömestr yoğunluğu

Türkiye'nin termal turizm merkezlerinden Afyonkarahisar'da, sömestr tatili nedeniyle termal otellerde doluluk yaşanıyor.

Termal tesislerde sömestr yoğunluğu
Termal tesislerde sömestr yoğunluğu
GİRİŞ 29.01.2016 14:17 GÜNCELLEME 29.01.2016 14:17

Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar, normalde 3 günü geçen tatillerde termal otellerde doluluğun kısmen yükseldiğini belirtti.

Sömestr tatilinin kış aylarına denk gelmesinden dolayı termal otellere tercihin sahil bölgelere olan tercihten daha fazla olduğunu ifade eden Acar, bazı otellerin yüzde 100 doluluğa ulaştığını dile getirdi.

Bütün otellerin doluluğa ulaşmasını temenni ettiklerini anlatan Acar, şunları kaydetti:

"Biz aynı anda bütün Türkiye tatile çıkınca hem tatil yerlerinde çok büyük yoğunluklar oluyor hem de tatilden sonraki dönemlerde tesislerde çok büyük boşluklar oluyor. Eğer Avrupa'da olduğu gibi bölgeler birbirini takip eden dönemlerde tatile çıkartılabilirse o zaman bütün tesislerimiz hem deniz, kum, güneş olan sahil tesislerimiz hem de termal olan Anadolu'daki tesislerimizin çok daha rantabl işleyebileceğini tahmin ediyoruz. Bununla ilgili müracaatlarımızı biz Bakanlığımıza yapıyoruz. Dernek olarak da inşallah iyi bir netice alacağımıza inanıyorum."

KAYNAK: AA