'Finans Turizmi 11 milyar dolar kazandırır'

Ağaoğlu CEO'su Dünya Turizm Forumu’nda ‘finans turizmi’ ile ülke ekonomisine yapılabilecek katkının altını çizdi.

'Finans Turizmi 11 milyar dolar kazandırır'
'Finans Turizmi 11 milyar dolar kazandırır'
GİRİŞ 09.02.2016 09:38 GÜNCELLEME 09.02.2016 09:38

Turizm, finans ve gayrımenkulün bağımsız düşünülemeyeceğinin altını çizen Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, Dünya Turizm Forumu’nda ‘finans turizmi’ ile ülke ekonomisine yapılabilecek katkının altını çizdi: “İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ile mevcut 35 milyar dolarlık turizm sektörüne yıllık 11 milyar dolarlık ‘finans turizmi’ katkısı sağlanabilir.”
 
İstanbul’da Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Dünya Turizm Fuarı’nda konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, sürdürülebilir ekonomi için turizm, finans ve gayrımenkulü ayrı düşünmenin mümkün olmayacağını belirtti.
 
Dr. Halisdemir, Frankfurt, Singapur, İngiliz ve Fransız sömürgeleri ile Dubai yalnızca finans merkezleri ve turizm ile yaşayan ülke ve şehirlerden olduğunu söyledi. Örnek olarak Dubai’yi ele alan ve Dubai’nin çok önemli bir finans çekim merkezi olduğunu belirten Dr. Halisdemir, 1327 finans dükkanı ile finans zanaatkarlarının Dubai’de faaliyet gösterdiğini hatırlattı:
 
'Ataşehir finans serbest bölgesi ilan edilmeli'
 
“Finans alt yapısının oluşması sonucunda Dubai uluslararası bir aktör haline geldi. Hedefimiz 3.2 milyon metrekarede inşa ettiğimiz, yaklaşık 50 bin kişiye istihdam sağlayacak İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ile, İstanbul’u ve Türkiye’yi uluslararası bir aktör haline getirmek. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin kurulması ile 1500 finans dükkanının faaliyete geçeceğini tahmin ediyoruz. 1500 finans dükkanına her gün en az 3 kişilik gruplardan asgari 5’er ziyaret gerçekleşmesiyle toplamda günlük 22 bin 500 ziyaret düzenleneceğini hesaplıyoruz. Bu ziyaretlerde kişi başı en az 2 bin dolar harcama yapıldığını dikkate alıyoruz. Böylelikle yıllık 5 milyon 625 bin ziyaret ve toplamda en az 11 milyar dolarlık finans turizmi girdisi sağlanması mümkün. Bu girdinin sağlanması için İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin inşa edildiği Ataşehir’in finans serbest bölgesi ilan edilmesi oldukça önemli.”