Marmaris'te otellerin yüzde 70'i satılık

Marmaris'te turizm sektörünün kötü gidişatı nedeniyle otellerin yüzde 70'i satışa çıkarıldı.

Marmaris'te otellerin yüzde 70'i satılık
Marmaris'te otellerin yüzde 70'i satılık
GİRİŞ 05.03.2016 14:03 GÜNCELLEME 05.03.2016 14:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Turizm sektöründe sezon yaklaştıkça endişeler artmaya başladı. Rusya ile yaşanan kriz ve Avrupa pazarındaki payın düşmesiyle krize giren sektörde, sezonun yaklaşmasıyla birlikte satılık tesis sayısının artmasından endişe ediliyor. Buna göre satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin edilirken, turizmciler sektördeki kötü gidişatın geri dönülmez bir noktaya geldiğini söyledi.

OTELLERİN YÜZDE 70'İ SATIŞA ÇIKTI

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, ilçede son 3 yılda kötüye giden turizm sezonu nedeniyle otellerin yüzde 70'ine yakınının satılığa çıkartıldığını söyledi. Soyvural sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef turizm sezonu iyi bir yönde ilerlemiyor. Eskiden sektör kendini 10 yılda amorti ediyorken gelinen bu noktada biz 15 hatta 20 yıla da razıyız. Bundan dolayı profesyonel düşünen turizm şirketleri otellerini satışa koymaya başladı. Bölgede son 3 yılın turizm açısından kötü gitmesi sektörü iyice umutsuzluğa sürükledi. Hükümet bir turizm eylem planı açıkladı. Ancak açıklanan paket sadece büyük işletmeleri ilgilendiriyor."

"SATILIK TESİSLERE TALEP YOK"

Soyvural satılık otel sayısının çok olduğunu ancak yatırımcıların ilgisini çekmediğini belirtti. Soyvural sözlerini şöyle sürdürdü: "Otellerini elden çıkaramayan işletmeciler belki banka kredilerini de ödeyemeyecekler. Bu yüzden bankalarında bu sezon soğukkanlı olması lazım. Turizmcilerin kredi borçlarını yapılandırılması lazım. Ve kesinlikle yerli turistlerimizin tatil için yurt dışına değil kendi ülkelerini tercih etmeleri gerektiğine inanıyorum." 

YORUMLAR 8
  • mirzabeyoğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    size müstehaktır yerli turiste yabancıya verdiğinizin 5 katı fiyat verirseniz olacağı bu batın tükenin hepiniz
    Cevapla
  • Solingenden Dersimli 8 yıl önce Şikayet Et
    2010 Sonra baya pahalanmıştı uzaktan baktığımızda fiatlar ucuz deyil bir İzmir de 5 lahmacuna 150 tl isterlerse tabi kimse gelmez
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş. Ruslar gelip alsın otellerinizi.
    Cevapla
  • 34tr 8 yıl önce Şikayet Et
    turistte ucuz yerliye pahalı yapıp açgözlülük yaparsanız sonunuz böyle olur
    Cevapla
  • sinana 8 yıl önce Şikayet Et
    yalan madem satilik ruslara verdigin fiyati bize uygulasin bak bakalim bos otel kaliyormu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle