Yabancılardan 'Türkiye'ye gelin' çağrısı

Türkiye'nin gözde turizm bölgelerinden Muğla'ya yerleşen yabancılar, turistlere "tatillerini Türkiye'de geçirmeleri" çağrısında bulunuyor.

Yabancılardan 'Türkiye'ye gelin' çağrısı
Yabancılardan 'Türkiye'ye gelin' çağrısı
GİRİŞ 31.03.2016 16:54 GÜNCELLEME 31.03.2016 16:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çoğunlukla Avrupa'dan gelerek ülkenin önemli turizm merkezlerinden Muğla'ya yerleşen yabancılar, yaklaşan yaz sezonu öncesinde, turistlere "Türkiye'yi ziyaret etmeleri" çağrısı yapıyor.

Özellikle Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Ortaca ilçeleriyle turistlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan Muğla'da, yaklaşık 16 bin yabancı yerleşik halde yaşamını sürdürüyor.

Uzun yıllardır kentte yaşayan, çoğunluğunu İngilizlerin oluşturduğu yabancılar, kendilerini ülkelerinde gibi hissettiklerini anlatırken, turistleri de tatil için Türkiye'ye davet ediyor.

"BURADA YAŞAMAKTAN ÇOK MUTLUYUM"

Yaklaşık 8 yıldır Bodrum'da oturan İskoçya uyruklu Janet Gordon, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin güvenli ve huzurlu olduğunu belirterek, "Burada yaşamaktan çok mutluyum, insanlar çok sıcakkanlı. Her hafta sahile inip gezinti yapabiliyoruz. Herkes Bodrum'a gelsin, çünkü çok güzel." dedi.

İngiliz Mariyh Ropers de 8 yıldır Bodrum'da yaşadığını belirterek, "Burada her şey çok iyi. Hiçbir sıkıntımız yok. Yaşamak için çok iyi bir bölge. İnsanlar buraya tatil yapmak için gelebilirler. Hiçbir problem yok." ifadelerini kullandı.

"İNGİLTERE'DEN DAHA GÜVENDE HİSSEDİYORUM"

Galler'den ilçeye yerleşen Susan Hughes ise "İnsanlar kibar, mekanlar çok iyi. Burada kendimi İngiltere'de olduğundan daha güvende hissediyorum." dedi.

İngiltere'nin Birmingham şehrinden gelip Dalyan'a yerleşen Faye Smith de "Burada en yakın arkadaşım Türkler. Hiçbir problem ve sıkıntım yok. Burası çok güvenli. Herkesi buraya davet ediyorum." dedi.

2 sene için geldiği Marmaris'te 10 yıldır yaşıyor

Marmaris'te oturan Alman Elga Erika Stich de "Burada doğayı çok beğendik. İnsanlar çok güleryüzlü ve mutlu olduğu için 10 sene kaldık. Bütün insanlara buraya gelmelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu.

Fransız Cecile Beal, de 27 yıldır Türkiye'de yaşadığını belirterek, "Burası her zaman huzurlu ve güvenli." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    chp den daha tutarlılar
    Cevapla
  • metin dolunay 7 yıl önce Şikayet Et
    tabi k i mutlu olacaksınıe uro doalr sitellin maşş para emeklilik olsun bende mutlu olurum türkiyede bizim burda 1300 tl maaş alıyoruz siz kendi ülkenizde türk parasıan göre 8 12 bin tl en az o parayla bu ülke cennet olur cennet
    Cevapla
  • Osmanlı38 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu Güzelliklerin, İnsanlığın, Güleryüzün her daim var olduğunu belirtmişlerde, teşekürler ! Batıda Bizim Gurbetcilerimize Muamele ???
    Cevapla
  • anKARA-pakistan 7 yıl önce Şikayet Et
    muğla güzeldir güvenlidir de zaten muğla bir ankara değil ankaranın özelliği başkent olması
    Cevapla