Türk turistler Avrupa'dan vazgeçti

Avrupa'da hızla yayılan şiddet olayları ve polisin uyguladığı orantısız güç Türk turistleri huzursuz ediyor.

Türk turistler Avrupa'dan vazgeçti
Türk turistler Avrupa'dan vazgeçti
GİRİŞ 04.06.2016 15:14 GÜNCELLEME 04.06.2016 15:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa'da hızla yayılan grev dalgasının ardından polisle halk arasında yaşanan şiddet olayları ve polisin uyguladığı orantısız güç Türk turisti huzursuz etti. Avrupa'ya düzenlenen turlara olan talep ortalama yüzde 10 geriledi. Bazı tur operatörleri Paris turlarını askıya alırken, olayların devam etmesi halinde Avrupa turlarını Balkanlar, Prag, Viyana gibi destinasyonlara kaydırabileceklerini vurguladı. Paris satışlarını askıya aldıklarını aktaran Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal, "Olayları izleyeceğiz. Eğer 1 aya kadar çözülmezse misafirlerimize alternatif destinasyonlar önereceğiz. Bunun hazırlıklarına başladık. Paris turlarımıza olan talepte geçen yılın aynı dönemine oranlar yüzde 15 geriledi. Avrupa'ya talep de ortalama yüzde 10 düştü" dedi.

TEDBİR ALIYORUZ

Euro 2016 paketlerinde iptal almadıklarının altını çizen Çilsal, "Avrupa şampiyonası sınırlı bir dönemi kapsıyor. Aynı zamanda diğer paketlere oranla daha pahalı. Bu nedenle iptal yok. Ancak biz o dönemde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tedbirlerimizi şimdiden alıyoruz. Umarız sorunlar bir an önce çözülür" diye konuştu. Olayların daha da tırmanması halinde AB vizesi kalksa dahi Türk turistin Avrupa'yı tercih etmeyeceğini öngördüklerini aktaran Çilsal, "Bu nedenle Balkanlar, Orta Avrupa ve Uzakdoğu paketlerimize ağırlık verdik. Burada satışlarımız geçen yıla oranla yüzde 25 arttı" ifadelerini kullandı.

ALTERNATİF SUNARIZ

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran da yaşanan grevlerin işleyiş ve süreçleri yavaşlattığını anlattı. "Bu olumsuz tablonun kısa sürede toparlanacağını ümit ediyoruz" diyen Onaran, "Eğer şartlar pozitife dönmezse misafirlerimize alternatif pazarlar sunacağız" şeklinde konuştu. Jolly Tur Yurtdışı Turlar Müdürü Tolga Tekin ise henüz taleplerde gerileme görmediklerini belirterek, şunları anlattı: "Ancak misafirlerimizi olayların olduğu noktalardan uzak tutuyoruz. Eğer gerilim daha da tırmanırsa mutlaka alternatif arayışına gireceğiz."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 5
  • söylenti 7 yıl önce Şikayet Et
    8 kez avrupaya gittim.minsk,wels (galler),londra,prag,lüxemburg,milano,düsseldorf,amsterdam.hepsinde en az 1 er hafta kaldım.Tüm bu şehirleri toplasanız bir istanbul etmez.daha neler neler varda neyse.ancak bunların hepsi bence izmirden daha güzel.
    Cevapla
  • serhat 7 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar bizim koylarımız super paralar bizde kalsın ulkemizde tatil yapın
    Cevapla
  • mesut yazıcı 7 yıl önce Şikayet Et
    vizesiz o kadar ülke var iken bu kendini beğenmiş turist istemeyen avrupa ülkelerine ne diye gitmek istenir anlamış değilim. gitmeyi verin tepki gösterin zaman gelecek vizeleri kaldırıp davet edecekler.
    Cevapla
  • göktürk ccc 7 yıl önce Şikayet Et
    ya ben 7 senedir almanyadayım yemin ederim Avrupa hikaye boş boş
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'da ne var ki gidip görelim.Uzakdoğu kat kat daha güzel ve görmeye değer
    Cevapla