Ne Bodrum ne Çeşme! 500 bin kişi gelecek

Kendi kendini temizleyen dünyanın sayılı körfezleri arasında gösterilen Saros Körfezi'nde yerli turist yoğunluğu yaşanması bekleniyor.

Ne Bodrum ne Çeşme! 500 bin kişi gelecek
Ne Bodrum ne Çeşme! 500 bin kişi gelecek
GİRİŞ 15.06.2016 13:25 GÜNCELLEME 15.06.2016 13:25

İstanbul'a yakınlığı dolayısıyla büyük kentlerin hareketliliğinden kaçanların kısa tatillerde mola yeri konumunda bulunan Saros bu bayramda da altın günlerini yaşayacak. 

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeşil ve mavinin iç içe olduğu körfeze son yıllarda İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından insanların rağbet gösterdiğini söyledi.

Bayram tatilinin 9 gün olarak açıklamasının ardından Saros Körfezi'ndeki otel ve pansiyonlarda hazırlık hareketliliği yaşandığını ifade eden Helvacıoğlu, "Bayram tatilinin Saros Körfezi'ne ve bölge ekonomisine katkı sağlayacağı aşikar. Herkesin beklentisi bu yönde" diye konuştu.

Türkiye'nin genel anlamda turizm açısından bazı sıkıntılar yaşadığını dile getiren Helvacıoğlu, şunları kaydetti: 

"500 bin turisti ağırlayacak kapasitemiz var. Turist yoğunluğuna ilişkin hazırlıklar yapıldı.Ramazan bayramında doğanın incisi Saros Körfezi'nde yerli turistler yoğunluk oluşturacak. Beklentilerimiz olumlu yönde. Bu anlamda esnafımız, otel ve pansiyon işletmecilerimizin hazır olduğunu söyleyebiliriz. Sadece sıkıntımız, tatille birlikte ciddi bir nüfus artışı yaşanacak bu artışla beraber bazı hizmet aksamaları yaşanabilir. Buna da daha önceki yıllardaki tecrübelerimizden dolayı hazırlıklıyız. Bayramda Saros Körfezi çok yoğun olacak ve bu yoğunluk Kurban Bayramı'na kadar devam edecek." Helvacıoğlu, turistlerin Saros Körfezi tatilinde tarih, yeşil, doğa ve maviyle iç içe olacağını sözlerine ekledi.

"9 günlük bayram tatili yüzleri güldürdü" 

Seyahat acentesi sahibi Uğurcan Urgan da 9 günlük bayram tatilinin turizm işletmecileri, tur operatörleri ve esnafın yüzünü güldürdüğünü belirtti. 
Vatandaşların tatilini ramazan sonrasına bıraktığını dile getiren Urgan, "Geçen yıl nasıl ki bayramdan sonra dolu dizgin bir Saros Körfezi olduysa bu yıl da aynı durum bekleniyor. Bayramla beraber insanlar tatillerini buna göre ayarladılar. Yaz tatili sezonu kötü başlamasına rağmen bayramdan sonra büyük bir artış yaşanacak. İstanbul başta olmak üzere Anadolu'nun birçok yerinden tatil için gelen vatandaşlar oldu, bu yıl da rezervasyonlara bakınca aynı şekilde yerli turist yoğunluğu oluşacak. Sonuç olarak 9 günlük bayram tatili yüzleri güldürdü diyebiliriz" şeklinde konuştu.

Erikli sahilinde emlakçılık yapan Kudret Uybaş ise İstanbul ve Anadolu'nun birçok yerinde yaşayan vatandaşların bayram tatili için şimdiden ev kiraladığını söyledi. 

Genellikle ailelerin Saros Körfezi'ni tercih ettiğini anlatan Uybaş, "Saros Körfezi sakin ve temiz olması nedeniyle aileler yoğun talep gösteriyor. Şu anda 2+1 daire günlük 100 liraya kiraya veriliyor ancak bayram tatilinde aynı kriterdeki evimiz günlük 300 lira oluyor. Yaz sezonu boyunca ortalama 2+1 daire 100 ile 300 lira arasında günlük fiyat aralıklarında olacak. Bayram tatili açıklamasının ardından vatandaşlar yoğun şekilde otel, pansiyon ve evleri kiralıyor. Güzel bir bayram talili geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu. 

KAYNAK: AA