Turizmciler 1 milyon İsrailli turist bekliyor

Turizmciler, Türkiye-İsrail arasında başlayan yeni dönem ile birlikte bu ülkeden Türkiye'ye 1 milyon turist gelmesi bekliyor.

Turizmciler 1 milyon İsrailli turist bekliyor
Turizmciler 1 milyon İsrailli turist bekliyor
GİRİŞ 01.07.2016 12:57 GÜNCELLEME 01.07.2016 12:57
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Turizmci Diyar İçkale Gültekin, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron'u makamında ziyaret ederek, iki ülke arasında başlayan yeni dönem anısına nazar boncuğu hediye etti. Gültekin, Türkiye ile İsrail arasında yeni dönemin turizm sektörü ve iş dünyası temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.

Türkiye ve İsrail arasında yaşanacak olan yeni dönemin hem dünya hem deOrtadoğu halkları adına huzur, istikrar ve mutluluk getirmesini dileyen Gültekin, "İnanıyorum ki bölgenin iki güçlü devletinin halkları, geçmişte olduğu gibi gelecekte de dostça ve ortak menfaatler çerçevesinde hareket edeceklerdir. Biz iş dünyası temsilcileri olarak, bu yeni dönemin inşasına katkı koymaktan şeref ve mutluluk duyacağız. Türkiye'de yaşayan bir turizm sektörü temsilcisi olarak ülkemize gelen İsrailli turist sayısında artışın yaşanacağına inanıyor ve kısa vadede 1 milyonu aşkın İsrail vatandaşının Antalyamızı ziyaret etmesini bekliyoruz" dedi.
 
İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron ise iki ülke arasında yaşanan son gelişmelerin Türk turizm sektörüne pozitif katkılar koyacağını İsrail vatandaşlarının geçmişte olduğu gibi yeniden tatillerini Türkiye'de geçirmeye başlayacaklarını vurguladı.
 
"Kosher sertifikası"
 
2008 yılında Türkiye'ye İsrail'den 750 bin turistin geldiğini hatırlatan Oron, "2015 yılındaki rakamlar bile 220 bin civarında seyretti. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde 1 milyon İsrail vatandaşı Türkiye'yi ziyaret edecektir. İsrail vatandaşları özellikle muhafazakarlar tatil programı yaparken, kosher (Musevi inancına uygun üretilen ürünler) sertifikalı otelleri tercih ediyor. Bu sertifikaya sahip oteller muhafazakar İsrail vatandaşları tarafından ilk sırada tercih edilecektir" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesin şunlar!
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bosyere sevınmeyın ısrayıllıler kuru kalabalık.. 1 sıse suyu zor satarsınız.. onlar gezer geçer gıder.. bunu Alanya esnafı ıyıbılır
    Cevapla