Türkiye'nin adı bile yetti! Fiyatlar yerle bir...

Putin’in Türkiye’ye tur satışı yasağını kaldırmasından en çok Rus turistler karlı çıktı.

Türkiye'nin adı bile yetti! Fiyatlar yerle bir...
Türkiye'nin adı bile yetti! Fiyatlar yerle bir...
GİRİŞ 11.07.2016 17:30 GÜNCELLEME 11.07.2016 17:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Rusya`da Başkan Putin’in Türkiye’ye tur satışı yasağını kaldırdığını açıkladığı 1 Temmuz tarihinden bugüne, charter yasağının sürmesi yüzünden Türkiye’ye turist akını başlayamadı ama yeni durumdan şu ana kadar en fazla karlı çıkan Rus turistler oldu.

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’un açıklamasına göre, Türkiye kapısının açıldığı ilan edildiğinden bu yana, diğer destinasyonlar rekabete girebilmek için ortalama yüzde 10-11 arasında fiyat düşürdü. TürkRus'ta yer alan habere göre, hatta Türkiye yasağı sayesinde Rusya’dan bu yıl rekor sayıda turist çeken Tunus turlarından son dakika indirimlerinin yüzde 40’a kadar çıktığı bildiriliyor.

TÜRKİYE'NİN ADI YETTİ

Böylece “Türkiye’nin adı bile” Rus turistlerin yurtdışı tatilin yüzde 10 civarında ucuzlatmış oldu.

Büyük tur operatörleri daha charter izinlerinin çıkmasını beklemeden Türkiye tur paketlerini süratle satışa sununca Rusya pazarında arzın bir anda patlaması, Yunanistan’dan Kıbrıs’a kadar tüm “alternatif” destinasyonların Türkiye’ye karşı “fiyat indirimi” kozunu kullanmalarına yol açtı.

Rusya Tur Endüstrisi Birliği Sözcüsü İrina Turina, son bir haftada talebin Kıbrıs'ta yüzde 30, Tunus'ta yüzde 15, Yunanistan'da yüzde 5 düştüğünü açıkladı.


Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR Başkanı Maya Lomidze ise Kıbrıs'a yüzde 30'luk talep düşüşünü doğruladı, diğer destinasyonlarda yüzde 10-15 gerileme olduğunu kaydetti.

Yetkililer Türkiye’ye turlara ilginin ilk günlerde büyük patlama gösterdiğini, ancak charterlere henüz izin çıkmadığı için tarifeli uçaklarla gidilebileceği ve bunun fiyatları yükselttiği anlaşılınca potansiyel turistlerin frene bastıklarını vurguluyor.

YORUMLAR 7
  • abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet adlı yorumcu herhalde yabancı google translate yazmış turkçe çevirisini kopyalamış.
    Cevapla
  • Turkmen 7 yıl önce Şikayet Et
    Gayin babam gil hacca gidecekler,ziyaret edemiyorum.Ucak biletler turist sayesinde fiatlarin yanina varilmiyor,araba ile 8000 km 2 haftaliginada gidilmez.Suriyedeki muslumanlarin katledilmesine en buyuk garantiyi Esede Ruslar verdi.Alin size Rus turistinizi basiniza calin,yarin domatesimizi biberimizi de satin alirlar bu defa halkimiz tamamen ac kalacak.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Efe Hakkaten Güldüm :) :) :)
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayirlisı Işallah bunca Rusya Putin milletini düşündü we Esgi hareketini ingiliz amerika oyunu gördü yarin gene Putini tebme atmasa Demokrati neyapsa Rusya Eurupaya gözünü Ekonomisini Eurupaya balamasilasim ozan bu Nato oyunu bozulur kimler gelirse gelsin Ukrayini problemide kendi kendine cözülur
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    sanırım suriyeli
    Cevapla
  • fermat 7 yıl önce Şikayet Et
    baya eğlenceli yazmışsın akşam akşam heyecan yaptık
    Cevapla
  • efe 7 yıl önce Şikayet Et
    dostum yazdıklarının türkçe meali ne zaman yayınlanır sabırsızlıkla bekliyorum...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle